Studenter skapar hållbar livsstil för jämtarna

Spara favorit 13 sep september 2016

Hur kan livsstilen i Jämtland bli mer hållbar? I en kreativ idéverkstad utmanas Mittuniversitetets studenter med en av våra största samhällsutmaningar – en hållbar livsstil. Uppdragsgivare är Klimatrådet i Jämtlands län.

Hur ska jämtarna kunna leva mer hållbart? Och hur gör vi det trendigt att ställa om till en hållbar livsstil? I en idéverkstad 15-16 september arbetar studenter på Mittuniversitetet i team för att komma fram till lösningar och visionära tankar för en mer hållbar livsstil i Jämtlands län, ur alla hållbarhetsaspekter.

Idéverkstaden ”Samhällsutmaningen 2016” startar på morgonen den 15 september med inspirerande insikter från Stefan Nilsson, också känd som Trend-Stefan, som är en av landets främsta trendexperter och som ofta förekommer i media kring trender om design, hållbarhet, m.m.

Den 16 september samlas Klimatrådet i Jämtlands län för en workshop på Campus Östersund och då presenteras studenternas vassaste idéer. Idéer som Klimatrådet kan ta med sig i sitt fortsatta arbete och som studenterna kan arbeta vidare med i sin utbildning.

- Aktiviteten är en del i universitetets samarbetsavtal med Östersunds kommun. Vi har ett gemensamt intresse av att stimulera innovation och använda studenter som resurs för att utveckla samhället. Jag är säker på att de kommer att kläcka många goda och nytänkande idéer som blir bra inspel till Klimatrådet, säger Juliana Gardahl Wettersten, innovationsrådgivare.

Media välkomnas att närvara under idéverkstaden.

Tid: 15-16 september, start kl. 8.15 den 15 september och avslut vid lunch den 16 september.
Plats: inledande föreläsning i sal F229, Campus Östersund, därefter idéverkstad i C2 vid restaurang Cultum.

Klimatrådet i Jämtlands län
För en stärkt samverkan inom klimatarbetet i Jämtlands län erbjuder Länsstyrelsen i Jämtland och Region Jämtland Härjedalen organisationer och företag att teckna en avsiktsförklaring om att delta i länets regionala klimatsamordning. Klimatrådet är en plattform för samarbete, idé- och erfarenhetsutbyte mellan aktörer från bland annat näringsliv, offentlig förvaltning och intresseorganisationer.

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu