Vetenskapsdag samlar 1 000 gymnasieelever vid Mittuniversitetet

Spara favorit 13 sep september 2016

Onsdag 14 september besöker 1 000 gymnasieelever från Sollefteå i norr till Hudiksvall i söder Mittuniversitetet i Sundsvall. Under ”Vetenskapsdagen 2016” ska eleverna hämta inspiration inför sina avslutande arbeten, ta del av aktuell forskning och lära känna Mittuniversitetet.

Vetenskapsdagen är en aktivitet som riktar sig till elever på högskoleförberedande program i årskurs 3. Eleverna ska få idéer och inspiration inför sitt avslutande gymnasiearbete under den avslutande årskursen.

Studenter och forskare vid Mittuniversitetet håller kortare föreläsningar under dagen där de på ett inspirerande och lättillgängligt sätt pratar om sin forskning. Varje elevgrupp får lyssna till föreläsningar inom ämnesområden som passar dem.

Tid: 14 september, 12.00–14.00
Plats: Campus Sundsvall

Vetenskapsdagen blir också ett tillfälle för eleverna att besöka Mittuniversitetets campus i Sundsvall och lära känna campusmiljön och förhoppningsvis inspireras till högre studier. Modellen med Vetenskapsdagen har startats och utvecklats mellan Mittuniversitetet och gymnasieskolorna i regionen.

Program Vetenskapsdag 2016Lyssna

Tillabaka till toppen