Östersunds FK, The Rockin Pots och Surfbukten under samma tak

Spara favorit 24 nov november 2017
Östersunds FKs tränare Graham Potter är en av talarna vid årets Entreprenörskapsdag 30 november.

Den 30 november är det Entreprenörskapsdagen på Mittuniversitetet. I ett digert program föreläser bland andra Östersunds FKs tränare Graham Potter, The Rockin Pots´ grundare Jonas Hagström och Surfbuktens Simon Jaktlund. Temat är ”Ansvarsfullt ledarskap i ett föränderligt samhälle” och evenemanget är gratis.

− Vi är otroligt glada över att ha lyckats knyta till oss tre av de mest namnkunniga lokala profilerna till samma föreläsningsdag. Vi kan dessutom krydda det med flera andra spännande talare. Vi vill belysa hur ett ansvarsfullt ledarskap kan bidra till nya modeller för utveckling av välfärd i samhället, säger Yvonne von Friedrichs, professor och forskningsledare vid SESPA.

Ett välfärdssamhälle är ett samhälle där alla ska ha samma tillgång till samhällets välfärd. Det innebär en önskan om att alla människor ska ha tillgång till bl.a. sysselsättning, social trygghet, utbildning, sjukvård och omsorg utifrån samma villkor oberoende av var de bor. Trots denna önskan ser vi stora orättvisor runt om i världen och en ojämn fördelning av resurser. Konferensens tema lyfter fram några av de utmaningar som finns i samhället på vägen till utveckling och bibehållandet av ett välfärdssamhälle och hur entreprenörskapet kan bidra till detsamma.

− Vi ser fram emot en dag där spännande entreprenörer, kreativa organisationer och framträdande forskare diskuterar, delar med sig av idéer och ger sin syn på framväxten av ett bredare entreprenörskap, säger Yvonne von Friedrichs.

Programmet inleds kl 09.00 med ett invigningstal av Jöran Hägglund, landshövding Jämtlands län, och Mats Tinnsten, prorektor Mittuniversitetet.

Evenemanget finansieras bland annat av Interreg Sverige-Norge och är öppet för alla. Media hälsas också välkomna att delta.

Sista anmälningsdag är 27 november.

SESPA är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö på Mittuniversitetet som undersöker hur samhällsentreprenörskap kan bidra till hållbar utveckling av lokalsamhället och företagandet i glesa strukturer.

Kontakt:
Yvonne von Friedrichs, professor och forskningsledare vid SESPA, 010-142 87 80

Fotnot:
Östersunds FK är Sveriges just nu mest omskrivna fotbollslag som nyligen kvalificerade sig för slutspel i Europa League som första svenska lag någonsin.
The Rockin Pots är en ”integrationskör” från Östersund som bildades 2015 och där sången bygger broar mellan kulturer och nationaliteter.
Surfbukten är en aktivitetspark i Östersunds hamn. Simon Jaktlund utsågs 2016 till ”Placebrander of the year” av Placebrander Academy.

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu