Träakademien ställer ut på Möbelmässan

Spara favorit 1 feb februari 2017

Studenter vid Mittuniversitetets utbildning i möbel- och byggnadshantverk vid Träakademien i Kramfors, deltar på Möbelmässan i Stockholm 7 – 11 februari. De finns i monter KF:23 – ”Där design och hantverk möts”.

Under utbildningens tredje år ges en sexveckors projektkurs för möbeltapetserar-, möbelsnickar- och industridesignstudenter. Årets projekt gick ut på att utforma och tillverka en solsäng som fungerar både inomhus och utomhus.

Studenterna arbetade gemensamt med de olika delarna i design- och hantverksprocesserna med syftet att få förståelse för varandras kunskaper och yrkesområden.

Förutom möblerna ur det projektet visar Träakademiens hantverksinriktningar också upp annat traditionellt hantverk under Möbelmässan, exempelvis:

• Stol med läderklädsel, kopia av 1700-tals gustaviansk modell. Tillverkad av Sam Hübner. Tapetserararbete utfört av Ida Öberg.
  • Fåtölj i nyrokoko, helrenoverad med traditionella metoder och material. Tapetserararbete utfört av Elinor Jonnerby.
  • Skrivbord tillverkat av ekfanerade lamellskivor med massiv ek i lådor och benställning. Skrivbordet är designat och tillverkat av Carl Johansson.
  • Fönsterbågar gjorda i furu och målade, kopior av fönster från 1800-talets mitt, tillverkade av byggnadsvårdsstudenter.

Möbelmässan, Stockholm Furniture & Light Fair, genomförs på Stockholmsmässan 7-11 februari.

Tillabaka till toppen