Framtidens lantbruk i Jämtland

Spara favorit 3 apr april 2017

Tisdag 4 april genomförs heldagskonferensen Framtidens lantbruk i Jämtland på Mittuniversitetet i Östersund. Temat för konferensen är klimat, markanvändning och samverkan.

Tid: 4 april, kl. 8.30–16.30
Plats: Campus Östersund, lokal F214

Delar ur programmet:

• Klimatförändringar – hur märks de redan av i Sverige och Jämtland och vad kan vi förvänta oss av framtiden? Martin Hedberg, meteorolog.
  • Tomatodling i Tröndelag - 50 procent fler tomater med 80 procent mindre energi. Tove-Hatling Jystad, chef utvecklingsavdelningen, Mære landbruksskole, Norge.
  • Markanvändning i Sverige och globalt, nu och i framtiden. Jan Bengtsson,professor i landskapsekologi,Framtidens lantbruk, SLU.
  • Hur används jordbruksmarken i Jämtland nu och vilka förändringar kan framtida utmaningar föra med sig? Eva Engström, sakkunnig landsbygds- och lantbruksfrågor, Länsstyrelsen Jämtland.
  • Fryshuset – en framtid för mathantverkare? Andreas Karlsson, landsbygdsutvecklare, Torsta AB
  • Handlarens ansvar som länk mellan uppfödare och matgäst. Märta Jansdotter, vd, Gröna gårdar.

Staffan Lindberg, koldioxidbantaren är moderator och underhållare på konferensen. Läs mer på www.koldioxidbantaren.se

Hela programmet hittar du här.Lyssna

Media välkomnas att närvara under konferensen!

Framtidens lantbruk i Jämtland arrangeras av Framtidens lantbruk, SLU, i samarbete med projektet GRENI vid Mittuniversitetet, Torsta AB, LRF Jämtland och Länsstyrelsen Jämtlands län.

Tillabaka till toppen