Närings- och innovationsminister Mikael Damberg besöker Mittuniversitetet

Spara favorit 9 maj maj 2017

På onsdag den 10 maj besöker närings- och innovationsminister Mikael Damberg Mittuniversitetet för att hålla en presentation på konferensen Smart Industri som arrangeras av Mittuniversitetets forskningscenter STC och Bron.

Ministern är en av dagens huvudtalare på konferensen Smart industri som vänder sig till företag och industrier som arbetar med digitalisering i regionen. Under förmiddagen kommer gruvföretaget Boliden att presentera arbetet med att koppla upp sina gruvor. Kullagerstillverkaren SKF berättar om sin resa att koppla upp sina kullager för att få mer information om motorn status. Eftermiddagen bjuder på regionala exempel hur företag som Valmet, SSG och CGI arbetar med digitalisering.

Industrin står just nu inför krav på omvandling där digitalisering och grön omställning driver på utvecklingen, något som också för med sig stora möjligheter till ökad konkurrenskraft. Regeringen har tagit ett helhetsgrepp för att främja industrins utveckling med sin nya industrialiseringsstrategi - Smart industri som under dagen kommer att presenteras av närings- och innovationsminister Mikael Dambergs under programpunkten ”Sverige behöver Smart Industri”. Han kommer att tala om hur regeringens strategi ska bidra till att stärka företagens omställningsförmåga och konkurrenskraft och göra investeringar i svensk industri mer lönsamma.

Datum: 10 maj
Tid: 10:30-16:30
Plats: Grönborg, Storgatan 73, Sundsvall

Intervjua Mikael Damberg: Efter närings- och innovationsministerns presentation (ca 16:25) finns möjlighet för media att ställa frågor och intervjua Mikael Damberg.

Media bjuds in att närvara på konferensen. Kontakta Christine Grafström på telefon: 010-142 84 10 eller e-post: christine.grafstrom@miun.se

Hela konferensen sänds live via Elektroniktidningens sida: http://etn.se/

För fullständigt program och mer information besök: www.miun.se/stc/smartindustri

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu