Nytt samverkanspris till Nordea

Spara favorit 24 sep september 2015
Sundsvall Business Award 2015. Carina Bergqvist Palm från Nordea tog emot Årets samverkanspris av rektor Anders Söderholm.

För första gången delar Mittuniversitetet ut ett samverkanspris till ett företag eller organisation som aktivt samverkar med universitetets studenter och forskare. I år tilldelas Nordea ”Årets samverkanspris”. 

Priset delas ut till en aktör som aktivt samverkar med Mittuniversitetet kring utbildning, forskning eller utveckling. Pristagaren ska också kunna beskriva fördelarna för organisationens utveckling och tillväxt genom samarbetet.

- Det finns många och mångsidiga aktörer som samverkar med oss och det är kul att kunna uppmärksamma detta. Vi arbetar för att kunna systematisera och förstärka samarbetet med vår omvärld genom exempelvis ”Kompetenskontraktet”, säger Robert Pettersson, samverkanschef.

Årets samverkanspris delades ut under Sundsvalls Business Award 24 september.

Motivering:
”Genom att aktivt samverka med Mittuniversitetet kring utbildning, forskning och regional utveckling har vinnaren av Årets Samverkanspris även utvecklat och stärkt sin egen verksamhet i Sundsvallsregionen. Vinnaren är en attraktiv arbetsgivare i regionen och har genom sitt engagemang bidragit till att antalet sökande till Mittuniversitetets utbildningar har ökat samt stärkt forskningen inom områden av relevans för deras verksamhet.” 

Nordea driver sedan många år ett systematiskt och långsiktigt samarbete med Mittuniversitetet. Tillsammans med universitetet och andra privata och offentliga aktörer har Nordea också bidragit till en samverkansplattform för regional utveckling och tillväxt, vilket resulterat i flera större nyetableringar i Sundsvallsregionen.

Övriga nominerade till priset:
Dewire - under ett flertal år har Dewire samverkat med Mittuniversitetet inom både grundutbildning och forskning. Företaget är en arbetsgivare som satsar på relationer med studenterna och ser nyttan av att samarbeta och använda sig av akademisk kompetens.

Sundsvalls kommun - Sundsvall kommun och Mittuniversitetet har ett samarbetsavtal för gemensam utveckling av Sundsvallsregionen. Målet är att stärka regionens identitet och öka attraktiviteten regionalt, nationellt och internationellt. Sundsvalls kommun går från ord till handling med ett långsiktigt och systematiskt samarbete med universitetet.  

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu