"Min mentor bjuder på sitt kontaktnät."

Spara favorit 12 aug augusti 2014

David Carlsson, student på Ekoteknikprogrammet, har varit en av deltagarna i Mittuniversitetets mentorprogram, som är ett samarbete mellan arbetslivet och Mittuniversitet. Hans mentor heter Marie Andersson och jobbar som projektsamordnare på Jegrelius. I mentorprogrammet blir studenter från olika utbildningar coachade av erfarna personer ur arbetslivet.

David och Marie har setts varannan vecka under ett läsår. Det märks att de har lärt känna varandra och att de trivs när de ses.

– Vi har gått igenom lära-känna-fasen, berättar Marie. Först är man väldigt artig och ställer de frågor som förväntas av en. Nu känner vi varandra på riktigt och det är väldigt roligt!

Marie berättar vad som händer inom branschen och bjuder mer än gärna in David till olika arrangemang eftersom det är en chans för honom att skapa kontakter.

– Det är väldigt inspirerande! Jag kan verkligen rekommendera att ha en mentor under studietiden, säger David. Det är verklighetsbaserat och man får kontakter som är värdefulla.

Vad är din reflektion från era möten?

– De verkar samarbeta väldigt bra inom energi- och miljöbranschen. De hjälps åt och det är sällan någon konkurrens. Det trodde jag inte riktigt och det är intressant att få en nyanserad bild av verkligheten, berättar David.

– Att få höra alla idéer och projektfunderingar som David har är superkul! Jag lär mig mycket, och blir själv väldigt inspirerad, säger Marie.

För mer information, kontakta arbetsliv@miun.se