Ny omgång av Innovation Takeoff, anmäl dig!

Spara favorit

Onsdagen den 11 september startar en ny omgång av Innovation Takeoff i Östersund. Innovation Takeoff är ett koncept som ger studenter och anställda vid Mittuniversitetet möjligheten att utveckla sina affärsidéer genom workshops och stöd från rådgivare samt näringslivet.

Är du student eller anställd och går och ruvar på en idé som du vill göra verklighet av är det läge att anmäla sig direkt. Information om anmälan hittar du nedan.

Innovation Takeoff är indelat i tre steg:

Steg 1 Idé och individ

Det första steget handlar om att få fart under vingarna och sätta formerna för idén och erbjudandet.

Deltagarna träffas fyra gånger under en dryg månad, där den avslutande träffen är en pitch framför en panel med rådgivare och experter inom olika områden som alla fokuserar på att stötta deltagarna.

Steg 2 Utveckla och testa

Här handlar det om att verifiera kundbehovet, lägga upp en bra affärsmodell för att visa hur idén kan bli lönsam, och testa upplägget mot tilltänka kunder och partners. Deltagarna träffas fem gånger och som avslutning pitchas idéerna ytterligare en gång, nu med fokus på affärsupplägget.

Steg 3 Kommersialisera och göra affärer

Sista steget är individuellt och går in praktiskt på hur idén når marknaden. Här kopplar vi på expertis inom områden som marknadsföring, ekonomi, juridik och finansiering, allt utifrån behov.

Läs mer om upplägget här Lyssna

Tid: Onsdag den 11 september klockan 15.00-18.00

Plats: Hus U, campus Östersund

Anmälan: Görs via mejl till rosmari.hagstrom@miun.se senast den 10 september

Kontakt: Rosmari Hagström, 076-796 89 05

Innovation Takeoff är ett samarbete mellan Inkubatorn@MSSP, Almi Företagspartner och MIUN Innovation, Mittuniversitetets innovationsstödjande verksamhet. Det är även första gången som ett liknande program och samarbete genomförs på Mittuniversitetet

Deltagandet i Innovation Takeoff är kostnadsfritt.

Tillabaka till toppen