Gustav tog steget till eget

Spara favorit 18 feb februari 2016

Året bjöd på en rivstart för Miun Innovation som redan under terminens första veckor fick följa två studenters företagsstarter. En av dem som valde att ta steget till eget redan under studietiden är Gustav Norström. Han läser första året på Ekonomprogrammet och startade nyligen ett tjänsteföretag med inriktning mot livräddning.

-  Affärsidén har legat och grott sedan tvåan på gymnasiet. Jag gick Räddningsgymnasiet som är en naturvetenskaplig utbildning med inriktning mot räddning. Där utbildades jag till instruktör i hjärt- och lungräddning genom Svenska Rådet för Hjärt- och lungräddning. När vi skulle samla pegar till en klassresa höll jag HLR-kurser och insåg att det fanns en efterfrågan på marknaden, berättar Gustav.

Gustav tog kontakt med Miun Innovation för att bolla affärsidén och få stöd i att starta upp företaget. Snabbt etablerades därigenom en kontakt med en före detta student som också startade företag under studietiden och numera driver ett tjänsteföretag inom risk- och krishantering. Allt tyder på att kontakten kommer att leda till samarbeten företagarna emellan.

- Kontakten med Miun Innovation har hjälpt och motiverat mig under starten. Nu kommer jag primärt att erbjuda företag utbildning i hjärt- och lungräddning, men framöver kanske jag utvecklar tjänstekoncept och även riktar mig till privatpersoner. Tack vare att jag har instruktörsutbildningarna i bagaget kan jag starta upp det här, och jag har redan haft nytta av de kunskaper jag har fått genom att läsa företagsekonomi. Det ska bli roligt att testa budget-, bokföring och sådant i praktiken.

Om Miun Innovation

Utveckla och testa din idé under studietiden! Miun Innovation ger dig verktyg för idé- och affärsutveckling, inspiration, rådgivning och en kreativ arbetsplats. Boka ett möte med en innovationsrådgivare.

Kontakta en innovationsrådgivare
Läs mer om Miun Innovations erbjudande till studenter