Studenter på internationell mässa för sport- och outdoorbranschen

Spara favorit 6 feb februari 2017
I år koordineras studenternas ISPO-resa av Love Eriksson och Philip Boström.

Just nu finns 20 studenter från Ingenjörsutbildningen Sportteknologi på plats under den stora internationella mässan ISPO i München. Deras närvaro har blivit tradition och något som studenterna ser fram emot varje år.

Under ISPO samlas sport- och outdoorföretag från hela världen för att knyta kontakter och göra affärer med varandra. I Mittuniversitetets monter som bemannas av studenterna själva erbjuder de sin kompetens och kreativitet. Varje dag får ett antal företag möjlighet att lämna ett uppdrag till studenterna som sedan produktutvecklar på plats under mässan. Tidigare uppdrag har handlat om allt ifrån att skapa nya produkter baserade på företagets spillmaterial till att lösa utmaningar förknippade med spännen till ryggsäckar.

Årets studentnärvaro har koordinerats av Love och Philip som pluggar sista året på utbildningen. Båda har tidigare erfarenhet av att vara på ISPO och de uppskattar möjligheten att delta.

- Vi kan knyta jättebra kontakter på ISPO och det är roligt att få visa företagen vad vi kan genom att erbjuda produktutveckling. De brukar bli nöjda med vad vi levererar!

I år har 20 studenter hängt med på resan till ISPO. Studenterna betalar resa och uppehälle själva, men universitetet står för monterkostnaden och hjälper till med förberedelser och montermaterial.

- Genom satsningen på ISPO-närvaron kan vi erbjuda studenterna en perfekt arena att knyta relevanta arbetslivskontakter. Upplägget där de erbjuder produktutveckling på plats har fungerat mycket bra under åren och det finns några fina exempel där studenternas idéer har tagits tillvara av företaget och skapat såväl förbättrade produkter som nya affärsmöjligheter, berättar Juliana Gardahl Wettersten, Miun Innovaiton.

Följ studenternas äventyr på ISPO genom Instagramkontot Sportteknologi!

Läs mer om utbildningen Sportteknologi

Tillabaka till toppen