För andra året i rad har Mittuniversitetet en student i finalen i Årets studentföretagare

Spara favorit 20 feb februari 2017
Foto: Emmy Jonsson

William Larsson student vid Mittuniversitetet och egenföretagare är en av fem finalister i tävlingen Årets studentföretagare. William har nu möjlighet att vinna 150 000 kronor och att få representera Sverige i den internationella finalen i Frankfurt.

- Det känns verkligen sporrande och såklart väldigt glädjande att människor uppmuntrar utifrån på ett sådant här sätt, speciellt när det varit en lite lång och periodvis utmanande resa. Det betyder jättemycket när andra tror på det vi gör, säger William.

William Larsson pluggar sitt tredje och sista år på Industridesign vid Mittuniversitetet och driver samtidigt två företag. Det var när William 2013 flyttade och själv sökte efter bostad som han började fundera över hur företag hittar lokaler. Där föddes idén till ”ett Hemnet – för företag”. På Williams företag m2finder.se marknadsförs lediga lokaler och där kan man också få smidiga tips inför flytten och nyheter inom branschen.

Under sin tid som student på Mittuniversitetet har William bollat sina idéer och fått rådgivning av Mittuniversitetets innovationsavdelning, och han är även med i universitetets mentorprogram. I mentorprogrammet har William blivit matchad med en mentor från fastighetsbranschen för att kunna utveckla sina egna företag.

- Jag får lära mig mer om branschen genom min mentor och även lära känna delar av hans nätverk. Det är givande!, säger William.

Årets studentföretagare är en tävling för studenter som vid sidan av sina studier på universitet eller högskola äger och driver företag. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och stödja entreprenöriella och kreativa studenter. Den svenska tävlingen arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket och är en del i av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Den svenska finalen av Årets studentföretagare hålls den 23 februari och den internationella finalen den 27-29 april i Frankfurt, Tyskland.

Tillabaka till toppen