Fritidshemsbiennalen

Spara favorit

Välkommen till fritidshemsbiennalen den 12–13 april 2018 på Högskolan i Gävle! Ett samarbete mellan Högskolan i Gävle och Mittuniversitetet.

För fritidshem i tiden – Likvärdighet på gemensam grund

På programmet:

Inkludering: vad betyder det och vad vet vi om hur det kan uppnås?
Professor Claes Nilholm presenterar olika sätt att se på inkludering och diskuterar dem i relation till skolans styrdokument. Han ger också exempel på hur inkluderande miljöer kan skapas.
Claes Nilholm, Professor i pedagogik med inriktning mot specialpedagogik, Uppsala universitet

Undervisning på fritids - vad är det och hur gör man?
Föreläsningen kommer att reda ut hur fritidshemmens förnyade uppdrag kan ses och vilka konsekvenser det får för undervisning, rollfördelning och samverkan.

Undervisning på fritidshemmet - vad är det?
En helhetssyn på elevens hela lärande- vad innebär det för fritidshemmet och för samverkan med skolans lärare?
Ann S Pihlgren, Research Director/Forskningsledare, Ignite Research Institute

Biennalen kommer även att innehålla workshops och olika kortare föreläsningar med spännande innehåll. En mingelmiddag är bokad på Elite Grand hotell den 12 april för den som önskar delta.

Anmälan till biennalen hittar du på www.hig.se/rucX

12 april - 13 april otherplaces