Gymnasiebesök

Spara favorit 24 jan januari 2018
Öppet hus

Varje år besöker våra studentambassadörer från Mittuniversitetet en rad gymnasieskolor och gymnasiemässor runt om i regionen.

Ambitionen med våra gymnasiebesök är att inspirera och motivera gymnasieelever att satsa på sina studier och börja tänka på vad de vill bli. Eftersom våra studentambassadörer är aktiva studenter mitt i sina utbildningar kan vi förmedla aktuella insikter om hur det är att plugga vid ett universitet, studieteknik, hur studentlivet är och vad som lett fram till att de valt att gå de utbildningar de valt. 

Vi vill komma ut till din gymnasieskola och träffa elever från årskurs 1-3 för att så ett frö och väcka ett intresse för framtida studier. Nedan finns alla erbjudanden kort beskrivna och du kan även anmäla intresse till de olika besöken. Vi behöver få er anmälan minst tre veckor innan planerat besök.

Vi erbjuder dig:

Besök på din gymnasieskola
Genom våra klassbesök får dina elever information om Mittuniversitetets utbildningar, hur det är att plugga på universitetet och vad man bör tänka på när det kommer till CSN, kurser, tentor och annat som hör studentlivet till. Vi anpassar våra besök och försöker i största möjliga mån matcha era behov och önskemål.

Vi finns gärna också på plats ute på era skolor för att att möta eleverna i korridornerna eller uppehållsrum.

Gymnasiemässa
Ska din gymnasieskola genomföra en gymnasiemässa i år? Vill ni att vi finnas tillgängliga för spontana samtal vid ett bokbord i skolan? Vi kommer gärna till er och berättar mer om Mittuniversitetet och våra utbildningar.

För mer information kontakta Linda Andersson Linda.E.Andersson@miun.se

Få besök av ett IT-företag
Vi kommer gärna ut och besöker era treor för att berätta varför det är en bra idé att plugga IT samt vilka möjligheter som finns på universitetet. Gymnasiebesöken genomförs av studenter från IT-utbildningarna samt företagsrepresentanter från Sundsvallsområdet som berättar om hur det är att jobba med IT och vilka jobbmöjligheter som finns. Läs mer om dessa besök - under vilka perioder de genomförs, i vilka kommuner med mera.

För mer information kontakta Linn Madsen, linn.madsen@miun.se.

Anmälan gymnasiebesök