Nationella gymnasiebesök

Spara favorit 17 nov november 2014
Öppet hus
Anmäl ditt intresse idag till att göra gymnasiebesök på din gamla skola.

Nu har du som är student på journalistprogrammet eller samhällsvetarprogrammet och som gick på gymnasiet i Stockholm eller Göteborg möjlighet att få resan till den stad ditt gymnasium låg betald. 

Det du behöver göra? Hålla minst fyra presentationer om ditt program samt hur det är att vara student på Mittuniversitetet på din gamla gymnasieskola.

Det här får du
* Betald resa med tåg till och från den stad där ditt gymnasium låg.
* Betalt för de gymnasiebesök du gör samt inläsnings- och utvärderingstid.  För varje besök får du 115 kronor och även 115 kronor i timmen för den inläsningstiden och utvärderingstid som krävs innan och efter besöket. Max får de dock betalt för tre timmars inläsnings- och utvärderingstid.

Det här förväntas du göra
* 4 gymnasiebesök i olika årskurs tre klasser i din gamla gymnasieskola.
* Du ska själv kontakta din gamla gymnasieskola och dina gamla gymnasielärare för att bestämma när besöken ska genomföras. Besöken ska dock ske någon gång mellan den 12 januari och 6 mars 2015.
* Du bestämmer själv tillsammans med läraren vilka klasser i årskurs tre som det är lämpligt att du besöker.
* Du stämmer även av med läraren hur mycket tid du får vid varje besök och anpassar därefter din presentation efter den angivna tiden.
* Du ansvarar för att ta med sig presentationsmaterialet i form ut av PowerPoint och annat material som du fått ut av kommunikationsavdelningen till besöken.
* Du ansvarar för att läsa in sig på det material de har fått, öva in sig på PowerPointen och vara beredd på att svara på frågor om sitt program och Mittuniversitetet.
* Du ser till att alla gymnasieelever fyller i deltagarlistor som du har fått från kommunikationsavdelningen. Listor som sedan lämnas in till ansvarig person på kommunikationsavdelningen. Du samlar även in kontaktuppgifter från de lärare som de träffar under gymnasiebesöken.
* Du ansvarar för att fylla i arvodesblanketter och lämna in dem. Du ska även lämna in en kortare utvärdering av besöken till ansvarig på kommunikationsavdelningen.

Vi söker dig
* Som trivs väldigt bra på Mittuniversitetet och ditt program samt gärna vill få fler personer att söka till din utbildning.
* Som gärna håller presentationer och tycker om att träffa människor.
* Tar eget ansvar, är bra på organisera och planera.

Så här anmäler du intresse
Om du vill bli en av de personerna som får representera ditt program och samtidigt får hemresan betald? Då ska du senast måndagen den 15 december ha anmält ditt intresse genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Anmälan nationella gymnasiebesök

Kontakt Linda Jensen

Linda Jensen

Linda Jensen, kommunikatör

E-post: linda.jensen@miun.se

Telefon: 010-142 86 38