Genusmaraton 2019

Spara favorit Lägg till i din kalender

Så här gör du för att lägga till händelsen i din kalender

Windows

Cupcake ipsum dolor. Sit amet oat cake. Gummi bears tiramisu lollipop pie tootsie roll sesame snaps bonbon apple pie. Lemon drops jelly beans biscuit ice cream pastry.

Apple

Android

Lägg till i kalender

Välkommen till Forum för Genusvetenskaps 6:e genusmaraton med fokus på framtiden!

Den 21 mars går Forum för Genusvetenskaps 6:e genusmaraton av stapeln, och i år har vi fokus på framtiden! Vid Genusmaraton 2019 vill Forum för genusvetenskap visa hur demokratiska samhällen kan föras framåt och utvecklas, framförallt genom att synliggöra all den genusforskning som bedrivs vid Mittuniversitetet.

Det blir en sprängfylld dag där forskare och doktorander från Mittuniversitetet berättar
om sin genusforskning under 15 minuter var under fyra olika teman:

• Jämställdhet
  • Genus i relation till andra maktordningar
  • Våld
  • Arbete

Till dagen har vi också bjudit in gäster, bland annat Mia Liinasson från Göteborgs universitet som kommer för att berätta om sin forskning om globaliseringens betydelse för rättighetskamper på olika platser i världen. Forum for gender studies Award kommer även att delas ut.

Konferensen är kostnadsfri där kaffe ingår men ej lunch. Middagen på kvällen är för föredragshållarna. Konferensen kommer även att sändas live via Mittuniversitetets hemsida, ange i anmälan nedan om du vill delta på plats eller via länk.

Program Genusmaraton 2019Lyssna

Lotta Brännström
Doktorand Folkhälsovetenskap, Mittuniversitetet
lotta.brannstrom@miun.se