Östersund

Spara favorit 22 dec december 2017
Östersund

Livet som student vid Mittuniversitetet

Östersund är vinterstaden nummer ett. Det korta avståndet till fjällen och landets främsta alpina centrum – Åre – gör att många väljer Östersund som studieort. Staden med omnejd har ett stort utbud av fritidsaktiviteter att erbjuda även under resten av året.

Sportfantast, skogsmulle eller kulturknutte? Östersund, som har 59 000 invånare, erbjuder dig ett unikt utbud, oavsett vilken kategori du tillhör.

Närheten till Åre och andra vackra naturområden skapar många möjligheter till såväl vandring och fiske som skidåkning. Mitt i stan ligger slalombacken. Den fina längdskidstadion erbjuder många och långa elljusspår för längdskidåkning, löpning och inlines. Varje vinter arrangeras stora nationella tävlingar här. Milslånga isbanor och längdskidspår på Storsjön har blivit ett uppskattat tillskott i vinterlandskapet. Där kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor sedan snön lagt sitt tjocka täcke över stad och is.

Wildlife in Östersund - En film om studenter av studenter

Inte bara för sportfantaster 

Östersund är inte bara sportfantasternas Mekka. Några få minuters promenad från centrum hittar du ett av Sveriges mest prisbelönta länsmuseer – Jamtli. Staden har även ett aktivt musik- och nöjesliv, och brukar titulera sig som The home of great events. Här kan du ta del av både Storsjöyran, världscuptävlingar på Östersund Skidstadion och allsvensk fotboll på Jämtkraft Arena.

I sin roll som enda stad i Jämtlands län har även handeln en central plats i Östersund. Butikerna är många, de har ett brett utbud och erbjuder bra shopping på nära håll. Prästgatan är huvudstråket i stan, en gågata med liv och rörelse. Stadskärnan har också många spännande caféer, pubar, uteserveringar och restauranger med såväl länets specialiteter som exotiska internationella menyer! Östersund kan räkna sig till de kafé- och krogtätaste städerna i Sverige, i förhållande till sin folkmängd.

Gå runt på Campus Östersund

Besöksadress

Mittuniversitetet
Campus Östersund

Besöksadress:
Kunskapens väg 8 

Skiweek Vemdalen - vårens häftigaste event för studenter!

Östersund – en framtidsstad enligt Financial Times

Östersund

Financial Times rankar europeiska städer och regioner utifrån var företag vill etablera sig. I jämförelse med 480 städer med under 100 000 invånare rankas Östersund bland tio i topp i två av fem kategorier.

I kategorin humankapital/livsstil kommer Östersund 7:a och i kategorin infrastruktur/kommunikation 5:a. Att Östersund är en universitetsstad med hög livskvalitet och utbildningsnivå måste ha stor betydelse. Närheten till goda flygförbindelser och hög kapacitet i fibernätverk är säkert också viktiga faktorer.
Östersund- med på Financial Times topplista