Vanliga frågor

Spara favorit 30 jan januari 2017

Vanliga frågor om klädesel,bankett och annat på akademiska högtiden.

Inbjudan/Anmälan

Inbjudan med länk till anmälningssida har skickats ut i slutet av augusti.

Resa/boendeBokas enskilt.

Vi rekommenderar följande hotell:
Scandic City (centralt)
Scandic Syd (intill ceremonilokalen) 

Uppge bokningskod "Mittuniversitetet" för avtalspris 809,-/dubbelrum och 790,-/enkelrum.

Klädsel/Vad ska man ha på sig?

Den som promoveras/installeras bär "högtidsdräkt". För män innebär detta frack. Till fracken har man vit väst eller gördel och vit fluga/rosett, svarta strumpor och svarta skor. För damer är högtidsdräkt lång klänning eller lång kjol med överdel. Klänningen kan vara i valfri färg. Andra typer av högtidsdräkt kan förekomma, men rådgör först med ceremonimästaren. 

Övriga gäster till banketten bär högtidsdräkt eller "mörk kostym". Damer i sällskap med herre i frack bär lång klänning och i sällskap med herre i kostym, klänning i valfri längd och färg. Barn och ungdomar (pojkar) har ofta bara vit skjorta med slips och mörka byxor och skor. Flickor klänning av valfri längd.

Vi rekommenderar Parelle, Östersund och Eleganten, Sundsvall   för köp/uthyrning av festkläder. Var ute i god tid!

Gäster som deltar enbart vid ceremonin bär valfria kläder.

Bankett

Bankett med underhållning och efterföljande dans hålls på Frösö Park Arena. Promovendi och installandi får bjuda in respektive/medföljande samt mot en kuvertavgift två extra gäster att delta vid banketten.  Promovendi/installandi placeras med sina gäster.

Busstransfer kommer att erbjuda från OSD ut till banketten på Frösö Park Arena samt åter till Östersunds centrum efter bankettens slut.

I övrigt hänvisas till Taxi Östersund 063-199 000 samt Taxi Kurir 063-123 456

Gäster till ceremonin

Ceremonin i PB-hallen OSD är öppen för alla och det är fri placering. Högtiden beräknas ta ca 2 timmar. Privat fotografering under ceremonin är tillåten från respektive sittplats. Ljudliga störande eller skrymmande kameror undanbedes. Gemensam fotografering av festföremålen äger rum före ceremonin.

Kontakt: