Hårdare regler mot fusk på högskoleprovet

Spara favorit 31 aug augusti 2016

Den som använder otillåtna hjälpmedel under högskoleprovet riskerar två års avstängning. Anmälda fuskare kan dömas till böter eller upp till sex månaders fängelse. Nya föreskrifter från Universitets- och högskolerådet gör att alla former av fusk vid kommande högskoleprov blir straffbara.

De nya föreskrifterna börjar gälla den 31 augusti och tillämpas från och med höstens högskoleprov som genomförs den 29 oktober.

Från och med höstens provtillfälle måste alla som gör provet försäkra på heder och samvete att de inte använt otillåtna hjälpmedel. Det gör eventuellt fusk straffbart – fällande dom kan ge böter eller upp till sex månaders fängelse, i grova fall upp till två år.

Läs mer om de nya reglerna för högskoleprovet på Universitets- och högskolerådets webbplats.

Tillbaka till toppen