Sex studenter till Vinteruniversiaden

Spara favorit 20 jan januari 2017
Frida Hagström, skidskytte, är en av deltagarna från Mittuniversitetet i Vinteruniversiaden i Kazakstan. Hon kombinerar sin elitsatsning med studier i sociologi.

Studentidrottarnas olympiad - Vinteruniversiaden - pågår mellan den 29 januari och 8 februari i Almaty, Kazakstan. I den svenska truppen på 52 deltagare finns sex studenter från Mittuniversitetet.

Universiaden är en av världens största multiidrottsliga tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller högsta internationella klass och fungerar ofta som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

Gemensamt för alla deltagare är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 deltagare från över 55 länder.

Från Sverige deltar en trupp på 52 deltagare, där flera har internationell erfarenhet sedan tidigare från såväl OS, VM och EM som Universiaden.

Mittuniversitet representeras i Vinteruniversiaden 2017 av följande deltagare:

Alpint: Rickard Kåhre, Jesper Persson

Skidskytte: Felicia Lindqvist, Frida Hagström, Simon Hallström, Oskar Brandt