Nöjd ambassadör besökte Mittuniversitetet

Spara favorit 20 okt oktober 2017
Den spanske ambassadören och landshövdingen togs emot av Kerry Mc Gawley centrumledare på Nationellt Vintersportcentrum

Under torsdagen besöktes Mittuniversitetet i Östersund av Spaniens ambassadör i Sverige, Mr H.E. Gabriel Busquets Aparicio. Ambassadören fick stifta bekantskap med det forsknings- och utvecklingsarbete som görs vid Sports Tech Research Centre, STRC, och Nationellt Vintersportcentrum, NVC.

- Jag är imponerad av det nära samarbete som forskningen har med företag och organisationer. Enligt min erfarenhet är det ovanligt med så nära och omfattande samarbeten mellan forskning och näringsliv, sade ambassadören vid besöket.

Mittuniversitetet har de senaste åren samarbetat med flera spanska universitet i olika forsknings- och utvecklingsprojekt med koppling till idrott och hälsa. Det har också funnits samarbeten med andra spanska organisationer, bland annat kring additiv tillverkning och just möjligheterna med additiv tillverkning var något som ambassadören fick tillfälle att lära sig mer om under besöket.

Han gavs också möjlighet att följa pågående tester i klimatkammaren på NVC inom en studie om effekten av olika uppvärmningsstrategier på prestationsförmågan. Den spanske ambassadören hade bjudits in av landshövding Jöran Hägglund med anledning av Östersunds FKs match i Europa League.

- I samband med ÖFKs matcher i Europa League, världscupen i skidskytte och andra liknande evenemang så bjuder jag in ambassadörer till länet och jag visar gärna upp Mittuniversitetet för mina gäster, sade landshövdingen.

Relaterat

Tillabaka till toppen