Segern i CRE8 gick till Mittuniversitetets studenter

Spara favorit 27 okt oktober 2017
Lag LLJMD bestående av Linn Lindelöw, Louise Dahl, Jakob Viking, Marcus Jungstål och Dan Kindstrand.

Lag LLJMD från Mittuniversitetet tog hem segern i kreativitetstävlingen CRE8 som Jernkontoret arrangerar och erhåller i och med det Framtidsstipendiet på 400 000 kronor.

På tävlingen fick de deltagande lagen två timmar på sig att hitta kreativa lösningar på det företagscase som presenterades. I år handlade företagscaset om att hitta nya affärsmodeller och nya marknader för "Smart Steel", ett utvecklingsområde där stålföretagen Sandvik Materials Technology SSAB tillsammans jobbar för att digitalisera information om stålprocesser och på så sätt kunna utveckla nya kunderbjudanden. För att vara så väl förberedda som möjligt inför tävlingen har Mittuniversitetets innovationsrådgivare coachat studenterna.

Motiveringen till det vinnande laget var:

– Studentlaget LLJMD, hade en bred och realistisk ansats, som också var framåtblickande. De tillämpade trender som redan slagit igenom i andra branscher och visade på möjligheter för stålbranschen. Detta omfattar bland annat mikroproducenter, 3D-printing och delningsekonomi, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Framtidsstipendiet kommer att överlämnas till LLJMD på Ståldagen den 7 november i Stockholm.

För mer information se Jernkontorets nyhet

Digitalisering

Relaterat