Båtrace med kärlekstema

Spara favorit 22 sep september 2017
Victor Schöder och Aydar Gaynullin rodde hem segern i årets båtracet i Selångersån. De stolta vinnarna tävlade för civilingenjörerna i teknisk design, lag 1.

Se filmen från båtracet

1:29 min | Vimeo.com

Bätrace med kärlekstema

Det årliga båtracet i Selångersån mellan de nya studenterna på programmen Industridesign, Grafisk design och kommunikation samt Civilingenjör i teknisk design.

Det årliga båtracet i Selångersån mellan de nya studenterna på programmen Industridesign, Grafisk design och kommunikation samt Civilingenjör i teknisk design har avgjorts. Det blev en promenadseger för vinnarna, studenterna på civilingenjörsprogrammet teknisk design med Aydar Gaynullin och Victor Schröder vid rodret.

– Det kändes bra från start, när vi kom till bron ledde vi med ganska mycket och när vi såg att vattenbalongerna, som klasskamraterna kastade, störde de andra lagen så mycket så kunde vi ta det ganska lugn på tillbakavägen. Det blev en promenadseger, säger Aydar Gaynullin.

Varje år överraskar lärarna på programmen de nya studenterna med ett båtrace i Selångersån. Studenterna får samma morgon som racet veta att det ska bygga egna båtar som de sedan ska tävla med senare på eftermiddagen. I år var temat Love boat. Studenterna får tillgång till material och ska tillsammans i sina grupper designa och bygga båtarna.
– I morse när vi kom till universitetet stod det verkstadsträning på schemat säger Victor Schröder.

Paulina Scheid läser Industridesign och kommer från Stockholm. För henne var det praktik och bra gemenskap inom utbildningen som lockade att söka sig till programmet. Hon berättar om hur hennes dag varit.
– Vi fick veta att vi skulle ha konstnärlig gestaltning utomhus idag. Det har varit en jätterolig dag och vi är jättenöjda med vår båt Svanen – stabil och snygg. Vi har samarbetat inom gruppen, skissat och utbytt idéer och tvingats kompromissa. Vi har haft roligt tillsammans och lärt känna varandra.

För Molly Nyström som läser Grafisk design och kommunikation var detta en ny men rolig upplevelse.
– Det är roligt att skapa något som har en funktion. Att bygga en båt var något helt nytt för mig men det var en intressant process.

Att vara snabb i båtracet är ett av flera kriterier som lagen bedöms utifrån. Den 27 september utses den slutliga vinnarna då lärarna också ska titta närmare på hur båtarna är byggda och bedöma byggteknik, funktion samt konstnärlighet.

Båtbygge och race, se bildspelet från dagen

Tillabaka till toppen