Sundsvalls kommun får Årets samverkanspris

Spara favorit 21 sep september 2017
Sundsvalls kommuns kommunalråd Peder Björk tar emot Årets samverkanspris från Mittuniversitetets prorektor Mats Tinnsten.

2017 års vinnare av Mittuniversitetets Samverkanspris blir Sundsvalls kommun för att man arbetar ”för att stärka kopplingen mellan samhälle, näringsliv, utbildning och forskning för att öka regionens konkurrenskraft och attraktivitet”. Priset delades ut under Sundsvall Business Awards den 21 september.

Det är tredje året som Mittuniversitetet delar ut Årets samverkanspris. Priset delas ut till någon privat, statlig eller kommun aktör eller ideell förening verksam i Sundsvallsregionen, i någon av kommunerna Ånge, Timrå, Sundsvall, Nordanstig eller Härnösand.

− När det gäller årets pristagare så kan vi, i allra högsta grad, tala om att det finns en stark, ömsesidig nytta av samverkan. Sundsvalls kommun är, av förståeliga skäl, en mycket viktig partner till Mittuniversitetet och jag är glad över att vi kan tydliggöra detta ännu en gång genom Årets samverkanspris, säger Anders Fällström, rektor.

− Ska vi lyckas utveckla Sundsvall och den här regionen då måste vi jobba tillsammans och Mittuniversitetet visar att de vill vara med på den resan och vi har gjort det här tillsammans med dem under många år nu och kommer att fortsätta att göra det på lång sikt, säger Peder Björk, kommunalråd.

Den fullständiga motiveringen till priset lyder:

Vinnaren av årets samverkanspris jobbar fortfarande, efter flera år av aktivt samverkansarbete både inom Mittuniversitetets utbildningar och forskning, lika engagerat med att utveckla samarbetet. Tillsammans med Mittuniversitetet jobbar vinnaren för att stärka kopplingen mellan samhälle, näringsliv, utbildning och forskning för att öka regionens konkurrenskraft och attraktivitet både för studenter och för näringsliv. Vinnaren deltar aktivt på flera olika sätt både i Mittuniversitetets utbildningar genom ett tecknat Kompetenskontrakt och i universitetets forskning inom bland annat hållbara organisationer och ledarskap, omvårdnad, skola och lärmiljöer, miljö och den smarta staden genom ett samverkansavtal.

Mittuniversitetet och Sundsvalls kommun har samverkat sedan många år och samverkansavtalet mellan parterna har också förlängts för perioden 2018-2021.

Sundsvalls kommun var en av tre som nominerats till Årets Samverkanspris. De övriga två nominerade var Dewire Consultants AB och Valmet Corporation.

Kontakt:
Robert Pettersson, samverkanschef
robert.pettersson@miun.se
010-142 82 15

Årets samverkanspris

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu