Vinstregn över Organofuel

Spara favorit 22 sep september 2017
Organofuel tar emot priset Impact maker på Venture Cups Sverigefinal. Foto: Venture Cup

Mittuniversitetet säger stort grattis till Organofuel som under torsdagen den 21 september både kammade hem vinst i Venture Cups Sverigefinal och blev utsedda till årets start-up företag på Sundsvall Business Awards.

Bakom företaget Organofuel finner vi ett team med forskare från bland annat Mittuniversitetet; Italo Sanhueza, Armando Cordova, Claes-Göran Beckeman och Anders Niclazon, Samson Afewerki och Luca Deiana.

Organofuel har utvecklat en teknologisk plattform som möjliggör ett unikt sätt att framställa högvärdesprodukter så som gröna kemikalier, biomaterial och biodrivmedel med skogen som startmaterial. De är ett strålande exempel på hur forskning nyttiggörs och har under processen fått rådgivning från Miun Innovation och de har även fått medel av Vinnova via innovationskontoret Fyrklövern som Mittuniversitetet är en del av.

Organofuel tar emot priset årets start-up på Sundsvall Business Awards. Foto: Sundsvall Business Awards

Tillabaka till toppen