Möt Eva Dannetun – ny prorektor

Spara favorit 17 jan januari 2018

Eva Dannetun är en av två prorektorer på Mittuniversitetet. Sedan tidigare är Mats Tinnsten prorektor och han kommer fortsatt ansvara för forskningsfrågor. Det är första gången Mittuniversitetet har två prorektorer.

Hon är sjuksköterska i grunden och har disputerat i infektionsepidemiologi, läran om smittsamma sjukdomars förlopp i demografi. Tills slutet av 2017 var hon avdelningschef för avdelningen för omvårdnad, men sedan 1 januari är hon ny prorektor, med fokus på utbildningsfrågor, på Mittuniversitetet.

Varför blev just du nominerad till prorektor, tror du?
– Det är svårt för mig att säga. Kanske för att jag är en engagerad och lösningsinriktad person. Det känns i alla fall otroligt hedrande och roligt att för det första bli nominerad och att sedan gått vidare i processen.

Vad var det som lockade med uppdraget?
– Det som lockar är att fokusera på övergripande frågor och att få en överblick. Det handlar om omvärldsbevakning och utveckling framåt och att bibehålla och utveckla kvalitén på de utbildningar vi har. Och för detta krävs ett gott samarbeta med alla, internt och externt. Samverkan och internationalisering är viktigt för utbildningarnas kvalitet. 

Vilken är den största utmaningen för dig i jobbet som prorektor?
– Det är lite för tidigt för mig att säga. Men det jag tycker känns roligt är att det finns så otroligt mycket kompetens och engagemang ute i verksamheten som jag kommer att få samverka med.

Vad kommer du börja med nu?
– Under januari kommer det att bli både in- och utfasning. Jag har ännu ingen efterträdare som avdelningschef för omvårdnad. I rollen som prorektor ska jag till Stockholm på några möten i januari och jag kommer börja med att ta kontakt med de personer, grupper och råd som jag ska jobba med framöver. Jag ska sätta mig in i uppdraget helt enkelt. 

Fakta: Eva Dannetun
Titel: Prorektor med särskilt fokus på utbildningsfrågor
Bakgrund: Specialistutbildad sjuksköterska, magisterexamen i folkhälsovetenskap vid LiU 2001, disputerad i infektionsepidemiologi vid KI, 2006 och anställdes som lektor på Mittuniversitetet 2011. Har varit programansvarig för grundutbildning vid avdelningen för omvårdnad, och senare avdelningschef för omvårdnad.
Ålder: 59
Familj: Make och tre vuxna söner, varav en bonusson.
Gör på fritiden: Rustar soldattorpet på syskonägda gården i Hälsingland. Har en stor passion för auktioner och gamla möbler. 

 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu