Kanonsalut i Östersund

Spara favorit 12 okt oktober 2018

För att inte väcka oro vill Mittuniversitetet förvarna om att kanonsalut kommer att höras över delar av Östersund på fredag.

Denna vecka firar Mittuniversitetet sin akademiska högtid där nya doktorer, hedersdoktorer och professorer promoveras och installeras.

I samband med ceremonin på fredagen kommer Jämtlands fältartilleri att skjuta kanonsalut. Kanonskotten vid promotionshögtiden har sin tradition sedan början av 1800-talet men salutskjutning var vanligt långt tidigare vid stora högtider för att hedra uppsatta personer.

Saluten skjuts dels i grupper om skott (enkelt eller två) som beledsagar moment i promotionsceremonin. Vid denna salut är batteriet uppställt vid OSD och skotten kommer i oregelbundna intervaller mellan cirka klockan 16:10-17:30.

Tillbaka till toppen