Mittuniversitetets akademiska högtid – se livesändning

Spara favorit 10 okt oktober 2018

Under Mittuniversitetets akademiska högtid firar vi vetenskapen och välkomnar nya professorer, hedersdoktorer och doktorer. För dig som inte kan delta på plats i Östersund sänder vi live både från installationsföreläsningar och ceremoni.

Mittuniversitetets årliga akademiska högtid är ett tillfälle då vi uppmärksammar akademiska framgångar under högtidliga former. En tradition vi delar med universitet runt om i världen. Hos oss på Mittuniveritetet har den två delar; installationsföreläsningar samt en ceremoni.

Torsdag 11 oktober - Installationsföreläsningar

Campus Östersund, sal F214, 13.00-15.00
Välkommen till installationsföreläsningar där hedersdoktor Åsa Bergman och två av professorerna delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Föreläsningarna är öppna för alla, ingen föranmälan krävs. Se program här.

Fredag 12 oktober - Akademisk högtidsceremoni

PB-hallen, OSD Östersund, 15.45–18.00
Under fredagens högtidliga ceremoni installeras professorerna. Doktorerna samt hedersdoktor Åsa Bergman promoveras. Graham Potter, en av årets hedersdoktor, har åtaganden för sin nya klubb och kan inte närvara. Ceremonin i PB-hallen är öppen för alla intresserade och innehåller sång och musik samt salutskott av Jämtlands fältartilleri. Högtiden avslutas med utdelning av stipendier och priser.

Livesändning

Både installationsföreläsningar och den akademiska högtidens ceremoni sänds live. Du kommer att hitta dem på miun.se/live

Välkommen!

Tillbaka till toppen