Studenternas Hus på campus Östersund har återinvigts

Spara favorit 3 okt oktober 2018
Det bjöds på tårta och alkohol fritt "bubbel" när Studenternas Hus återinvigdes i Östersund. Foto: Annacarin Aronsson, Mittuniversitetet.

Idag öppnades Studenternas Hus på campus Östersund igen efter en omfattande renovering. Östersund, som är Årets studentstad 2018/2019, kommer nu återigen att kunna erbjuda studenter en naturlig samlingsplats där de kan plugga, käka och ha sittningar.

− Det här är en av de viktiga pusselbitarna i vårt långsiktiga arbete med att göra årets studentstad till en ännu bättre stad att studera i. Nu arbetar vi vidare med lokalerna som en bra bas. Målet så klart är att utveckla verksamheten för att erbjuda studenterna fler aktiviteter, säger Linus Theorell, ordförande för Studentkåren i Östersund.

Linus Theorell, ordförande för Studentkåren i Östersund, välkomnade många nyfikna besökare under eftermiddagen. Foto: Annacarin Aronsson.

Den verksamhet på campus som bland annat drev nattklubb och torsdagspub lades ner för drygt ett år sedan. Därefter har lokalerna renoverats med målet att de ska kunna användas alla dagar i veckan, dagtid som kvällstid. Nu kan studenterna använda lokalerna för att plugga, värma medhavd mat och det går också att ha sittningar här. I Studenternas Hus ryms också Studentkårens kontor och möteslokaler.

Vid dagens återinvigning bjöd studentkåren, tillsammans med Östersunds kommun, Mittuniversitetet och A4 Campus, in till tårtkalas för att manifestera att studenterna släpps in i huset igen.

− Vi har lovat att ta utmärkelsen till årets studentstad på stort allvar och vi är överens om att detta är en viktig fråga som också tar plats i vårt samverkansavtal med Mittuniversitetet. Jag är glad att vi kunnat medverka till de nya Studenternas Hus, säger Anders Wennerberg, kommundirektör på Östersunds kommun.

− Jag vill också rikta ett tack till fastighetsägaren A4 Campus för gott samarbete. Vi har ett vackert och trivsamt campusområde och det här blir ytterligare något som kommer att stärka atmosfären och upplevelsen av Östersund som studentstad, säger Mats Tinnsten, prorektor på Mittuniversitetet.

Under året som ”Årets studentstad” kommer Östersund bland annat att stå värd för SFS fullmäktigemöte som är Sveriges största studentpolitiska möte där över 300 delegater från SFS medlemskårer närvarar.

Kontaktpersoner:
Linus Theorell, ordförande Studentkåren i Östersund, 070-662 17 95