Här är Årets Alumner 2018

Spara favorit 12 sep september 2018
Årets Alumner 2018, Karin Näslund och Lasse Mattila

Varje år delar Mittuniversitetet ut ett pris till två tidigare studenter som har en framgångsrik karriär och som är goda förebilder.

Kriterierna för priset är bland annat att personerna ska vara goda ambassadörer för Mittuniversitetet och vara en förebild för våra nuvarande och blivande studenter. Priset delas ut till en kvinna och en man.

Första pristagaren har på ett föredömligt sätt etablerat sig inom journalistbranschen och förnyat Sundsvalls Tidning. Under 2017 ökade Sundsvalls Tidning och Örnsköldsviks Allehanda i upplaga, något som Sundsvalls Tidning endast gjort några få gånger sedan tidigt 90-tal och Örnsköldsvik Allehanda endast en gång tidigare. Vi anser att hon är en strålande förebild för både nuvarande och kommande studenter.

Den andre pristagaren är författare, handledare och föreläsare med fokus på barns och ungas utanförskap och utsatthet. Han har en bakgrund som professionell fotbollsspelare och har under många år arbetat med sociala frågor inom idrottsrörelsen. Personen har också skrivit böckerna Att förebygga livslångt utanförskap och Att bygga bärande relationer samt givit ut albumet På riktigt för dig. Alumnen är en fantastisk ambassadör för Mittuniversitetet.

Vinnarna av Årets Alumner 2018 är

• För sitt driv och mod att satsa på den lokala journalistiken går priset till journalisten Karin Näslund.

• För sitt brinnande engagemang för att utveckla, kvalitetssäkra och effektivisera vuxenvärldens insatser för utsatta barn och ungdomar går priset till socionomen Lasse Mattila.

Vi gratulerar pristagarna och välkomnar dem till prisutdelningen den 12 oktober. Mer information om prisutdelningsceremonin kommer inom kort.

Tillbaka till toppen