Seminarium för tillväxt och utveckling

Spara favorit 28 sep september 2018

Den 27 september samlades ca 80 personer från innovationsmiljöer, offentlig sektor och myndigheter i Västernorrland för att diskutera hur vi tillsammans kan arbeta för att skapa nya möjligheter för etableringar i regionen.

Vid seminariet medverkade tjänstemän och politiker från Region Västernorrland och kommunerna i Härnösand, Timrå, Ånge, Örnsköldsvik, Sollefteå och Ånge. Därtill deltog företrädare för Bron Innovation, E.on, Business Sweden, High Coast Invest, Rise processum, Rise Acreo, SPV och Åkroken Science Park. Det hölls panelsamtal och diskussioner kring forsknings- och utvecklingsdriven verksamhet, tjänsteintensiv verksamhet och internationella etableringar.

Inbjudna var också Christoffer Svanberg och Manuel Brändeborn för att dela med sig av sina erfarenheter från Northvolts etablering i Skellefteå och Amazons etablering i Eskilstuna. 

Peter Nygårds är styrelseordförande i Mittuniversitetet, men han har också varit projektledare och Site Selection Manager för Northvolts etablering. Han delade med sig av sina synpunkter på vad som är viktigt för en region som vill locka till sig stora etableringar. 

Peter Nygårds, Site Selection Manager Northvolt

Northvolts etablering i Skellefteå och Västerås

Peter Nygårds ger sin syn på vad en region bör tänka på när man vill delta i urvalsprocessen för en etablering.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu