Världsforskare besöker Science and Innovation Day

Spara favorit 17 okt oktober 2016

Konferensen Science & Innovation Day i Sundsvall 18 oktober ska underlätta för regionens företag att komma i kontakt med forskning och hitta nya utvecklingsmöjligheter. I år besöks konferensen bland annat av den världsledande forskaren inom nanoteknik Maria Strømme.

På Science and Innovation Day möts forskning och näringsliv för att ta del av aktuella forskningsresultat inom blandannat biobaserade material, inbyggda sensorsystem och mätteknik. Målet är att skapa en mötesplats med innovation och tillväxt i centrum. Dagen innehåller bland annat inspirerande föreläsningar av talare från olika områden.

Media hälsas välkomna att delta vid konferensen. Se fullständigt program nedan.

Huvudtalare
9.45 - Erik Kruse - Strategic Marketing Manager, Ericsson – ”Networked Society – en ny strategisk agenda”
10.45 - MariaStrømme, professor i nanoteknik vid Uppsala universitet – ”Nanotekniken förändrar vår framtid”
11:45 – Paneldebatt ”Nyindustrialisering och digitalisering - Hur kan det utveckla vår region?”
18.00 - Frida Boisen, digital chef för Bonniers tidskrifter – ”Så lyckas du med sociala medier”

Tid: tisdag 18 oktober, kl. 09:30–19.00
Plats:
Sundsvall konferenscenter, Esplanaden 29, Sundsvall

Här kan du följa en livesändning från konferensen.
Science & Innovation Day (del 1)
Science & Innovation Day (del 2)

Under eftermiddagen delar forskare vid Mittuniversitetet med sig av forskningsnyheter och resultat inom bland annat områden som elbilsinnovationer, framtidens cellulosamaterial och smarta samhällen. Temat för årets konferens är affärsutveckling, innovation och samarbete och Science & Innovation Day är ett resultat av ett unikt regionalt samarbete.

- Genom konferensen samlas flera regionala aktörer som arbetar med frågor som handlar om att förnya det industriella ekosystemet. Den ger forskning och näringsliv ett viktigt utrymme för att diskutera framtidsutmaningar och utbyta erfarenheter, säger Mattias O´Nils, professor på Mittuniversitetet och en av initiativtagarna till konferensen.

Det är Mittuniversitets forskningscenter STC - Sensible Things that Communicate och FSCN - Fibre Science and Communication Network som tillsammans med innovationsmiljöerna Fiber Optic Valley och BioBusiness Arena, Åkroken Science Park samt SP Processum som arrangerar konferensen.

Program Science and Innovation Day

Tillbaka till toppen