Många vill sommarplugga vid Mittuniversitetet

Spara favorit 17 mar mars 2016

17 600 personer har ansökt till någon av Mittuniversitetets sommarkurser 2016. Det är fler sökanden jämfört med 2014 och något färre jämfört med fjolårets rekordnotering. Det står klart sedan ansökningsomgången för sommarens kurser avslutades 15 mars.

2015 slog sommarkurserna sökrekord vid Mittuniversitetet med drygt 20 000 sökande. Antalet sökbara kurser inför sommaren 2016 är något färre jämfört med förra året vilket också lett till färre sökanden totalt.

– Mittuniversitetet är ett av landets mest populära sommaruniversitet – med ett attraktivt utbud av utbildning även under sommaren. Sommarkurserna är flexibla och viktiga inslag för att kunna nå nya grupper av studenter, säger Anders Söderholm, rektor.

Mittuniversitetet erbjuder i år 35 olika sommarkurser. De ges på distans och är nätbaserade. Av de 17 600 sökanden har knappt 7 700 personer sökt en sommarkurs vid Mittuniversitetet i första hand. Flest antal sökanden har kurser i juridik, kriminologi och sociologi.

De mest sökta sommarkurserna vid Mittuniversitetet 2016

1. Kriminologi GR (A) Introduktion till kriminologi        1 208 förstahandssökande
  2. Juridik GR (A) Juridisk översiktskurs                           1 189 förstahandssökande
  3. Sociologi GR (A) Ledarskap och organisationsteori       913 förstahandssökande
  4. Kriminologi GR (A) Kriminalitet och missbruk               617 förstahandssökande
  5. Sociologi GR (A) Ungdomssociologi                              523 förstahandssökande
  6. Datavetenskap GR (A) Avancerad Exel                          439 förstahandssökande

Sommarkurserna är en möjlighet för fortbildning av redan yrkesverksamma och för nya studenter att pröva på eller förbereda sig för högre utbildning. Redan etablerade studenter kan också snabba på sin utbildning genom sommarkurserna.

Mittuniversitetet utsågs 2014 till ”Årets sommaruniversitet” av SACO Studentråd för att anta flest sommarstudenter i landet och för ett seriöst kursutbud.

Ansökningstiden för sommarkurserna har gått ut, men för vissa kurser kan en sen anmälan fortfarande vara möjlig. Samtidigt har ansökan för höstterminens utbildningar öppnat med sista ansökan 15 april.

Tillbaka till toppen