Kronprinsessan Victoria besökte Mittuniversitetet

Spara favorit 13 okt oktober 2017
Simon Mikats, mastersstudent, förevisar delar av arbetet på Sports Tech för Kronprinsessan Victoria

Mittuniversitetet fick under fredagen besök av H.K.H Kronprinsessan Victoria. Besöket skedde i samband med att Kronprinsessan närvarade vid den paralympiska kvalturneringen i paraishockey i Östersund och matchen mellan Sverige-Tjeckien.

− Vi är både stolta och glada över att Kronprinsessan valde att besöka oss. För Mittuniversitetet är parasport en naturlig del av verksamheten. Vår och hela regionens ambition är att vara en nationell och internationell nod för forskning, tester, utveckling och utbildning kopplat till parasporten, säger Mats Tinnsten, prorektor.

Under besöket gavs Kronprinsessan inblick i den aktuella forskning och utveckling riktad mot parasporten som bedrivs vid Nationellt Vintersportcentrum och Sports Tech Research Centre, två av Mittuniversitetets åtta forskningscentrum. Kronprinsessan förevisades bland annat dubbelstakning med sitski i en stakningsergometer, rullskidåkning på simulerade OS-banor från PyeongChang och handcykling i den världsunika vindtunneln.

− Vi vet ju sedan tidigare att Kronprinsessan har ett stort engagemang för parasporten, vilket märktes tydligt vid hennes besök. Jag känner att Kronprinsessan delar vår bild av vikten att olika parter i samhället, däribland Mittuniversitetet och idrotten, samverkar för att skapa ett aktivt liv för alla, säger Mats Tinnsten.

Kontakt:
Mats Tinnsten, prorektor Mittuniversitetet, 010-142 83 30