Britt Bohlin besöker ETOURs 20-årsjubileum

Spara favorit 21 nov november 2017
Britt Bohlin, särskild utredare för Sveriges besöksnäring (bildkälla: norden.org)

Turismforskningsinstitutet ETOUR firar 20 år torsdag 23 november. I samband med evenemanget talar regeringens särskilda utredare för Sveriges besöksnäring, Britt Bohlin, om utredningen som presenteras i sin helhet 4 december. Media hälsas välkomna att delta.

− Vi är väldigt glada över att Britt Bohlin tar sig tid att besöka oss så här i utredningens slutskede. Det är ett mycket viktigt uppdrag som turismnäringen har stora förväntningar på. Vi ser mycket positivt på framtiden för ETOUR och är givetvis intresserade av att se hur utredningens förslag kring forskning och innovation påverkar oss, säger Maria Lexhagen, docent vid ETOUR och medlem i utredningens expertgrupp.

Målet för utredningen är att föreslå en ny sammanhållen politik för besöksnäringen av tvärpolitisk karaktär, och att föreslå nya strukturer och insatser som bidrar till en internationellt konkurrenskraftig näring med konstruktiv samverkan, hållbar tillväxt, lönsamt företagande och sysselsättning i hela landet.

Turismforskningsinstitutet ETOUR etablerades 1997 och har sedan dess utvecklat och kommunicerat kunskap om turism och resande. Jubileumsseminarierna innehåller en tillbakablick på tjugo år av forskning, utbildning och samverkan med turistnäringens aktörer, men också en inblick i den senaste forskningen presenterad av institutets tre senaste doktorer.

Media är välkomna att delta under seminariet torsdag 23 november från 13.15.

Plats: Campus Östersund, lokal F229.

Kontaktpersoner:
Maria Lexhagen, docent ETOUR, 010-142 83 39
Pelle Fredriksson, kommunikatör ETOUR, 010-142 83 48

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu