Många söker till Mittuniversitetets sommarkurser

Spara favorit 20 mar mars 2017

Det råder ett fortsatt högt söktryck till Mittuniversitetets sommarkurser. 17 300 personer har sökt till en kurs under sommaren 2017. Det är nästan lika många som förra året, trots att utbudet av kurser har minskat. Det står klart sedan ansökningsomgången för sommarens kurser avslutades 15 mars.

2016 sökte 17 600 en sommarkurs vid Mittuniversitetet. Antalet sökbara kurser inför sommaren 2017 är ett tiotal färre jämfört med förra året, trots det är det totala antalet sökanden nästan detsamma.

– Mittuniversitetet är ett av landets mest populära sommaruniversitet – med ett attraktivt utbud av utbildning även under sommaren. Sommarkurser innebär ett flexibelt sätt att studera på och är ett viktigt inslag för att locka nya grupper av studenter till högre utbildning, säger Mats Tinnsten, tf. rektor.

Mittuniversitetet erbjuder i år 26 olika sommarkurser. Samtliga ges på distans och är nätbaserade. Av de 17 300 sökanden har 7 500 personer sökt en sommarkurs vid Mittuniversitetet i första hand. Flest antal sökanden har kurser i juridik, kriminologi och sociologi.

De mest sökta sommarkurserna vid Mittuniversitetet 2017

1. Kriminologi GR (A) Introduktion till kriminologi
    1 313 förstahandssökande
  2. Juridik GR (A) Juridisk översiktskurs
    1 044 förstahandssökande
  3. Sociologi GR (A) Ledarskap och organisationsteori
    905 förstahandssökande
  4. Kriminologi GR (A) Kriminalitet och missbruk
    627 förstahandssökande
  5. Sociologi GR (A) Ungdomssociologi
    522 förstahandssökande
  6. Datavetenskap GR (A) Avancerad Exel
    481 förstahandssökande

Sommarkurser är också en möjlighet för fortbildning av redan yrkesverksamma och för nya studenter att prova på eller förbereda sig för högre utbildning. Redan etablerade studenter kan också snabba på sin utbildning genom sommarkurserna.

Mittuniversitetet utsågs 2014 till ”Årets sommaruniversitet” av SACO Studentråd för att anta flest sommarstudenter i landet och för ett seriöst kursutbud.

Ansökningstiden för sommarkurserna har gått ut, men för vissa kurser kan en sen anmälan fortfarande vara möjlig se, www.antagning.se.

Samtidigt har ansökan för höstterminens utbildningar öppnat med sista ansökningsdag 18 april.

Tillbaka till toppen