Nya kunskaper i fokus när Sveriges historiker samlas i Sundsvall

Spara favorit 8 maj maj 2017

Hungerkravaller i Sundsvall, delning av det socialdemokratiska partiet och rysk revolution – allt hände för 100 år sedan. Revolution är temat när Sveriges historiker nu samlas på Mittuniversitetet för att diskutera aktuell forskning.

På onsdag anländer 400 historieforskare från landets alla vrår till Sundsvall för att delta i forskarkonferensen Svenska historikermötet. Konferensen äger rum var tredje år, och denna gång är det Mittuniversitetet som står som värd.

- Vi är stolta över att få arrangera denna prestigefyllda konferens som sätter både Mittuniversitetets historieforskning och Sundsvall på kartan, säger Glenn Svedin, lektor i historia och huvudansvarig arrangör av Svenska Historikermötet.

Med utgångspunkt i de dramatiska händelser som utspelade sig i Ryssland för hundra år sedan är huvudtemat för konferensen revolution. Det är också 500 år sedan reformationens början – också det en revolutionerande händelse. Utöver detta kommer Historikermötet att spegla bredden inom svensk historisk forskning, inte minst den som bedrivs vid Mittuniversitet.

Konferensen pågår den 10-12:e maj på Mittuniversitetet, campus Sundsvall. Under dessa dagar kommer över 200 presentationer att hållas och deltagarna erbjuds utflykter och rundvandringar i Sundsvalls intressanta historiska miljöer. Arrangemanget sker i samverkan med Svenska Historiska Föreningen, Sundsvalls kommun och SCA.

Medier välkomnas att besöka konferensen.

För mer information, kontakta:

Glenn Svedin, universitetslektor och huvudarrangör, glenn.svedin@miun.se, 010-142 82 47
Anders Mossing, kommunikatör,
anders.mossing@miun.se, 010-142 82 47

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu