Mittuniversitetets anseende ökar mest i landet

Spara favorit 23 aug augusti 2017

Mittuniversitetet är det lärosäte i Sverige som ökar mest i Kantar Sifos årliga anseendeindex. I undersökningen framkommer det bland annat att Mittuniversitetet stärkt sin position när det gäller hur allmänheten uppfattar övergripande rykte, tillit och kvalité i utbildningarna.

- Vårt uppdrag är att skapa nytta i samhället genom forskning och utbildning och mätningen visar att vi har en väl fungerande och attraktiv verksamhet med engagerade medarbetare. Det är med andra ord en glädjande utveckling vi ser, säger Anders Fällström, rektor.

Det är sjätte året i följd som Kantar Sifo genomför sin undersökning som mäter hur de tillfrågade upplever 20 svenska lärosätens allmänna rykte. I årets anseendeindex ökar Mittuniversitetet från 40 till 48, den enskilt största ökningen bland alla lärosäten.

- Vi vill vara ett globalt universitet med ett regionalt engagemang där vi på bästa sätt matchar de behov som finns hos näringsliv och övriga samhället. Undersökningen är på sitt sätt också ett kvitto på att vi har blivit bättre på att kommunicera allt det fantastiska som våra medarbetare gör, säger Anders Fällström.

Undersökningen har genomförts under perioden 20 juni till 3 juli 2017 och totalt har drygt 3 300 personer i åldern 18-74 år intervjuats i en webbaserad enkät.

Kontakt:
Kicki Strandh, kommunikationschef, 070-346 59 87

kicki.strandh@miun.se

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu