Ansiktsuttryck, affekt och känslor i fokus när internationella forskare gästar Mittuniversitetet

Spara favorit 31 okt oktober 2018
Den första upplagan av MEP arrangerades 2016 och har lockat forskare från Tyskland, Portugal, England, Spanien, Belgien och Sverige.

Fyra internationellt framstående forskare inom emotionspsykologi gästar Mittuniversitetet vid den tredje upplagan av MEP, Master in Emotion Psychology, som arrangeras 10 november i Östersund. En av föreläsarna, Eva Krumhuber från University College London, forskar bland annat kring ansiktsuttryck.

– Det här är den enda årligt återkommande konferensen för emotionspsykologi i Sverige. Konferensen är ett återkommande inslag i vårt masterprogram mot emotionspsykologi, men eftersom konferensen är öppen för alla kommer det intresserade från hela landet och även från utlandet, säger Anders Flykt, ordförande för MEP-konferensen och lektor i psykologi vid Mittuniversitetet.

Konferensen har årligen drygt 100-talet deltagare och lockar såväl psykologistudenter som personer verksamma i branschen och vid andra lärosäten i Sverige och internationellt. Konferensen lyfter fram den senaste forskningen inom området emotionspsykologi och gästas i år av fyra internationellt framstående forskare:

• Agneta Fischer, ansvarig för Institutet för psykologisk forskning vid Universitetet i Amsterdam. Hon har varit redaktör för den internationella tidsskriften Cognition & Emotion och för flera vetenskapliga böcker om emotion och affekt.
  • Alfons Hamm, ansvarig för Institutionen för psykofysiologi och klinisk psykologi vid universitetet i Griefswald, Tyskland. Han forskar kring kliniska syndrom, emotion och uppmärksamhet.
  • Carien van Reekum, ansvarig för masterprogrammet för Cognitive Neuroscience vid University of Reading, England. Hon forskar bland annat om hur hjärnan reagerar på känslor och sinnesrörelser.
  • Eva Krumhuber, doktor i psykologi vid University College London och hon forskar bland annat kring ansiktsuttryck.

– Föredragshållarna presenterar sina forskningsresultat och berättar på vilket sätt deras resultat kan stödja olika emotionsteorier. Sedan följer en paneldiskussion om vilken emotionsteori som kan anses ha mest stöd i forskningsresultaten, säger Anders Flykt.

Den första upplagan av MEP arrangerades 2016 och har sedan dess lockat forskare från Tyskland, Portugal, England, Spanien, Belgien och Sverige.

Kontaktpersoner:
Anders Flykt, ordförande för MEP, anders.flykt@miun.se, 010-142 88 80
Francisco Esteves, avdelningschef Avdelningen för psykologi, 010-142 83 25, francisco.esteves@miun.se

Mer information om konferensen:

Tillbaka till toppen