Religionsvetenskap GR (A), Den blå guden: Religion och kultur i Indien, 7,5 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Religionsvetenskap GR (A), Den blå guden: Religion och kultur i Indien, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du valt att studera religionsvetenskap hos oss och önskar att kursen ger dig stimulans och lust att fortsätta ditt lärande.

Kursplan: Religionsvetenskap GR (A), Den blå guden: Religion och kultur i Indien, 7,5 hp

Kurskod: RK022G Anmälningskod: M2479
Ort: Sundsvall Studieform: Distans Studiefart: 100%
Kursperiod: 2019-06-10 - 2019-07-14

Kursens introduktionstillfälle är 10/6 kl. 10-12 i https://miun-se.zoom.us/j/311149354.


Gå in på Miuns hemsida https://portal.miun.se/ny-student
samt https://biblioteket.miun.se/student och läs informationen där så att du är väl förberedd när kursen startar.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1Q5008.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Kursinformation

På lärplattformen Moodle hittar du information och material och annat som du behöver för att gå kursen. Där lägger vi ut förinspelade föreläsningar, dokument och annat kursmaterial. Via Moodle skickar vi meddelanden till din miun-mejladress så det är viktigt att du använder den. Du skickar också frågor till lärarna via Moodle samt tar del av våra nyhetsmeddelanden. Moodle når du via studentportalen.

Du kommer kontinuerligt att få uppgifter som du arbetar med självständigt. Du kommer att få information om vad du behöver läsa varje kursvecka och hur du examineras via PM. Undervisningen på nätet innebär också föreläsningar och seminarier i nätplattformen Zoom. Ett aktivt deltagande i undervisningen är en förutsättning för att vi ska kunna bygga upp en bra studiemiljö och ge dig verktyg att klara examinationen.

På distanskurser använder vi Zoom för seminarier och live-föreläsningar. Länken till undervisningsrummet hittar du i schemat. Det är viktigt att du har ett fungerande headset eftersom ljudet från seminariet annars ”ekar” när din mikrofon är påkopplad. Det är också trevligt med webkamera, men det är inte ett krav för att få delta i seminarierna. Du behöver också en någorlunda snabb uppkoppling. Många mobila bredband brukar vara för långsamma. Minst 2 megabit per sekund är att rekommendera.


Läser du helfart (100%) så innebär det att vi förväntar oss att du har möjlighet att delta dagtid och att du kan lägga 40 timmar i veckan på dina studier.

Det är mycket viktigt att du införskaffar kurslitteraturen i god tid till kursstart. Kurslitteraturen hittar du i kursplanen som finns i länken i början av detta brev.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång, hjärtligt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Anna-Pya Sjödin