Sociologi GR (A), Ledarskap och organisationsteori, 7,5 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Sociologi GR (A), Ledarskap och organisationsteori, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada över att du har sökt din utbildning hos oss och vi vill också passa på att berätta mer om vad vi erbjuder dig.

Vi som undervisar på kursen i sommar heter Jens Ljungdahl (jens.ljungdahl@miun.se) och Mikael Linnell (mikael.linnell@miun.se).

Kursplan: Sociologi GR (A), Ledarskap och organisationsteori, 7,5 hp

Kurskod: SO007G Anmälningskod: Q7039
Ort: Sundsvall/Östersund Studieform: Distans Studiefart: 50%
Kursperiod: 2019-06-10 - 2019-08-18

Kursen är en IT-baserad distanskurs och har därför inga fysiska träffar. Träffas gör vi däremot i kursens webbaserade plattform, Moodle, som du når via studentportalen. Kursen startar v.24 vilket innebär att du kommer ha tillgång till kursens lärplattform måndagen den 10/6. Mer detaljerad information om kursens upplägg och examinationsuppgifter finner du på lärplattformen.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Kursen Ledarskap och organisationsteori omfattar 7,5 hp och går på halvfart under veckorna 24-33. Att kursen går på halvfart innebär att du som student förväntas lägga ner ca 20 timmar i veckan på kursrelaterade uppgifter.

Genomförandet sker helt och hållet på distans, och inga fysiska sammankomster förekommer. Kommunikationen sker istället via kursplattformen Moodle, som du får tillgång till i samband med att du registrerar dig på kursen. All relevant information rörande kursen, såsom studiehandledning, instruktioner och examinationsuppgifter, kommer att finnas tillgängliga på kursplattformen.

Kursens examinationer kommer att genomföras med hjälp av ett antal obligatoriska moment. Observera att om det första av dessa moment inte genomförs innan deadline så kommer du som student att markeras för så kallat ”tidigt avbrott”, vilket i praktiken innebär att universitetet avregistrerar dig från kursen. Det är alltså mycket viktigt att du genomför detta under utsatt tid om du avser att fullfölja kursen.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi, Jens och Mikael, ser mycket fram emot att få genomföra den här kursen tillsammans med dig i sommar.

Välkommen!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Mikael Linnell