Sommarkurser

Spara favorit Skriv ut 9 feb februari 2017
Studenter vid Selångersån

Sena grillkvällar, Håkan på högsta volym och strandtennis är härligt. Men sommaren är också en bra tid att bredda dina kunskaper. För en del kurser är det träffar på något av våra campus, men de allra flesta kurser kan du läsa helt över Internet. På så sätt har du möjlighet att plugga var du än befinner dig till sommaren.

En sommarkurs kan vara ett bra sätt att prova på akademiska studier. Om du däremot redan är student kan en sommarkurs snabba på din utbildning eller höja din kompetens inom ett speciellt område. Sommarkurser är också till för dig som redan är yrkesverksam, men som vill fortbilda dig. Alla sommarkurser ger högskolepoäng.

Sommarkurser med träffar och utan träffar

Vi har två typer av distansutbildning. Utan träffar (IT-distans) och med träffar (Distans)

IT-Distans innebär att undervisningen sker helt över nätet. Du behöver aldrig åka till något av våra campus och du kan helt enkelt plugga där du befinner dig. Distanskurser (Distans) har en eller flera obligatoriska träffar. Det kan handla om en laboratorieövning som inte går att genomföra på annat sätt. Så här funkar det att plugga på distans.

De allra flesta av våra sommarkurser är helt utan träffar. 

Sommarkurser 2017

Webbanmälan öppnar 22 februari på antagning.se

Snart är det sommar

sommarkurser 2016

Jens Ljungdahl, lärare i sociologi.

Förgyll sommarmånaderna med lite extra kunskap – välj mellan våra 30 olika kurser i allt från turism till datavetenskap.

Vi önskar dig en innehållsrik sommar

Porträtt Rosemari Ankre

Rosemari Ankre, lärare i turismvetenskap.

Sommaren är en bra tid att bredda dina kunskaper. Kolla in vårt stora utbud och se om du hittar något som passar dig. Visste du om att sommarkurser även är till för dig som pluggar tredje året på gymnasiet? Läs mer om hur du som är gymnasist anmäler dig till en sommarkurs här

Sommaren - Perfekt tid för personlig utveckling

sommarkurser

Larsa Nicklasson, lärare i datavetenskap

Sol, bad och lata dagar är skönt, fast...du kan också passa på att vässa ditt cv. Läs någon av våra webbaserade sommarkurser!