Vanliga frågor inför höstterminen

Det är på många sätt en ovanlig höst på grund av den pågående pandemin. Därför vill vi berätta om läget just nu och visa var du kan hitta mer information som rör dig och dina studier.

Studenter på campus

Snart börjar höstterminen och vi är peppade som aldrig förr, men riktigt ännu kan vi inte helt återgå till det normala. Vi kommer så klart fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra det vi kan.

Hur påverkas min utbildning av corona?

För dig som campusstudent kan det innebära att undervisningen blir lite annorlunda i höst. Till exempel kan föreläsningar ske digitalt eller att träffar begränsas till ett mindre antal studenter.

Fortsätter du på en utbildning får du information från din lärare om vad som gäller i höst. Håll koll i de vanliga kanalerna som brukar användas för information inom din utbildning.

Är du ny student får du information om upplägget i just din kurs via ditt välkomstbrev. I det hittar du också schema, kurslitteratur med mera. En del lärare (men inte alla) skickar även ut specifik information via e-post så håll koll på inkorgen!

Ny student: Här laddar du ner ditt välkomstbrev

Fler vanliga frågor med anledning av pandemin

Vi har samlat de vanligaste frågorna om hur du som student påverkas av förändringar med anledning av coronaviruset. Här kan du bland annat läsa om hur du kan använda grupprum och datasalar, vilka verktyg du behöver om din utbildning övergått till distansundervisning, vad du ska göra om du missar undervisning på grund av covid-19 och mycket mer.

Vanliga frågor och svar till studenter med anledning av pandemin