Två medarbetare smittade av covid-19 på Campus Sundsvall

De smittade ska inte ha träffat några studenter. Kollegor som ska ha varit i kontakt med de smittade arbetar hemifrån och har uppmanats att testa sig.

Corona covid-19

Två medarbetare med arbetsplats i S-huset på Campus Sundsvall har bekräftats smittade av covid-19. Ytterligare en medarbetare misstänks vara smittad. Smittan finns inom en begränsad grupp och de ska inte ha varit i kontakt med några studenter.

Åtgärder har införts för att minimera risken för fortsatt smittspridning. Kollegor i personernas närhet har uppmanats att arbeta hemifrån samt att testa sig vid symtom. Extra städning har utförts i S-huset.

Det är av yttersta vikt att alla är fortsatt uppmärksamma på symtom på smitta och följer rekommendationerna. Om du som student smittas av covid-19 rekommenderas du att meddela din kursansvarige.

Tänk på att:

• stanna hemma om du är sjuk – även om du bara är lite sjuk
  • om du blir sjuk – kontakta 1177 för att testa dig
  • håll avstånd till andra – undvik folksamlingar
  • fortsätt tvätta händerna noga och använd handsprit
  • minimera resandet om du har möjlighet
  • respektera avståndsmarkeringar – och låt dessa sitta uppe
  • respektera den coronaanpassade möbleringen – och möblera inte om
  • om du testats för covid-19 – stanna hemma under tiden du väntar på provsvaret

Läs mer om corona/covid-19