Finalister i Årets studentfavorit 2021

Ons 20 okt 07:00

Vi säger grattis till de tre finalisterna från Västernorrlands län: Sundsvalls kommun, SCA och Sweco. Vinnaren presenteras på Sundsvall Business Awards den 11 november.

Rosa bakgrund, vit text, Årets studentfavorit.

Priset Årets studentfavorit hyllar arbetsgivare i Jämtlands och Västernorrlands län som betytt mycket för studenter under deras praktik eller examensarbete. Priset överlämnas på Sundsvall Business Awards den 11 november av prorektor Eva Dannetun, Mittuniversitetet. Finalisterna för Jämtlands län är Polismyndigheten, Swedbank och Tillväxtverket.

– Årets studentfavorit delas ut för andra året och känns viktigt för att visa på studenternas betydelse för tillväxt i regionen, säger Kristina Rådberg, arbetslivskoordinator vid Mittuniversitetet.

– Vi tycker att det är viktigt att studenterna får möjlighet att nominera en arbetsgivare som betytt mycket för dem under studietiden. Det känns kul att se att priset börjar etablera sig säger Felicia Dyberg, Studentkårsordförande i Sundsvall.

Motivering till finalisterna

Sundsvalls kommun

Sundsvalls kommun möjliggör för studentsamarbeten med engagerade handledare som ger studenterna utrymme för egna inspel, utmaningar och flexibilitet. Här får studenten vara en del av en välkomnande arbetsgrupp som tillåter misstag och tar tillvara på studenternas inspel och idéer. Ledarskapet ses som äkta, engagerat och närvarande. Studenten får även ta del av en komplex organisation och lära sig mer om samhället.

SCA

SCA ligger i framkant gällande studentsamarbeten. De arbetar långsiktigt för att anställa studenter efter avslutade studier. SCA värnar om sitt varumärke och arbetar aktivt för att hänga med i omvärldens krav på omställningar där fokus ligger vid hållbarhetsarbete, kompetensutveckling samt utveckling av viktiga kvalitetsverktyg. SCA:s ledarskap kan sammanfattas som inkluderande, närvarande och långsiktigt.

Sweco

SWECO har en tydlig strategi att anställa studenter efter avslutad examen. De engagerar sig i studenterna och handledarna är närvarande och fungerar som ett stöttande bollplank. Medarbetarna ses som företagets främsta resurs och här satsas det på miljömässigt hållbarhetsarbete. SWECO:s ledare är närvarande, kreativa och bidrar till att studenterna får värdefulla kontakter som banar vägen för framtida karriären.

Om Årets studentfavorit

Priset Årets studentfavorit delas ut vid Guldgalan i Östersund och på Sundsvall Business Awards. Studenter nominerar arbetsgivare som de varit extra nöjda med under sin praktik eller sitt ex-jobb. Arbetsgivarna behöver vara verksamma inom Jämtland/Härjedalen eller Västernorrland och tre finalister väljs ut från respektive område.

Ett av kriterierna för priset är att vara en förebild i arbete med studenter. Vilket bland annat innebär att arbetsgivaren vågar satsa på studenter och tar tillvara på deras idéer och kompetens. Arbetsgivaren ska också vara nytänkande samt jobba hållbart och ha ett gott ledarskap.

Läs mer om Sundsvall Business Awards