Mittuniversitetet berörs inte av nya restriktioner

Tor 09 dec 2021 10:47

Mittuniversitetets verksamhet berörs inte av de restriktioner och försiktighetsåtgärder som införs idag, den 9 december. Det framkom vid ett möte igår mellan Folkhälsomyndigheten och landets lärosäten.

Igår höll Folkhälsomyndigheten ett möte med landets lärosäten. Där framkom att de restriktioner och försiktighetsåtgärder som nu införs inte berör vår verksamhet. Folkhälsomyndigheten önskar tvärtom att landets lärosäten ska upprätthålla sina kärnverksamheter. Det innebär att det inte finns några restriktioner för studenter att undvika kollektivtrafik eller att närvara vid campus.  Alla ombeds dock att om möjligt undvika trängsel i kollektivtrafiken genom att välja att resa andra tider än i rusningstrafik, eller använda alternativa färdsätt.Har du svårt att undvika trängsel – använd munskydd.

I övrigt gäller fortfarande att tvätta händerna ofta, hålla avstånd, stanna hemma om du eller någon i ditt hushåll är sjuk, samt låta testa dig, oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Sidan uppdaterades 2021-12-09