Fre 14 jan 2022 16:56

Vi välkomnar alla studenter till en ny termin på Mittuniversitetet! Här kommer en uppdatering om hur vi som universitet arbetar för att minska smittspridningen samt råd till dig som student.

Enligt Folkhälsomyndigheten och regeringen ska vi som universitet fortsätta att ha undervisning och examination på plats i våra lokaler. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och anpassar vår verksamhet utifrån de åtgärder som rekommenderas för oss som lärosäte.

Åtgärder med anledning av pandemin

Under kortare perioder och vid vissa tillfällen kan digital undervisning användas för att glesa ut i lokalerna och undvika trängsel. Det innebär att det kan komma att bli förändringar i din kurs med kort varsel. Du får information om eventuella förändringar från din lärare/kursansvarig.

På Mittuniversitetet genomförs tentamina och examinationer i lokaler med smittskyddsåtgärder, till exempel för att undvika trängsel vid in- och utgång. Vid salstentamen kommer munskydd att delas ut till alla, samt att handsprit erbjuds i anslutning till tentalokalerna.

Råd till dig som student

Det är mycket viktigt att alla som vistas i våra lokaler följer de råd och riktlinjer som gäller för att minska smittspridningen.

• Stanna hemma och testa dig om du får symtom på covid-19. Det gäller även vid milda symtom.
  • Håll avstånd till andra, särskilt inomhus.
  • Tvätta händerna ofta.

Alla studenter uppmanas att hålla sig uppdaterade om universitetets information genom att läsa nyheter på studentwebben.

Till miun.se/student

På coronasidan finns alla nyheter kopplade till corona/covid-19 samlade.

Till miun.se/corona

Specifik information om din utbildning får du från din lärare. Har du frågor som gäller din utbildning, vänligen vänd dig till program- eller kursansvarig.

För dig som är ny student har vi samlat all information inför terminsstarten på en sida.

Till Ny student

Är du orolig?

Att må bra är en god grund för lyckade studier. Om balansen i vardagen rubbas och din studieförmåga påverkas exempelvis av oro, så tveka inte att kontakta Studenthälsan.

Till Studenthälsan

Sidan uppdaterades 2022-02-10