Mån 07 feb 2022 17:07

Från och med 9 februari slopas restriktionerna i Sverige och vi kan äntligen börja återgå till det normala. Återgången på Mittuniversitetet ska ske fram till slutet av mars.

På onsdag, 9 februari, påbörjas avvecklingen av åtgärderna mot covid-19. Universitet och högskolor som hittills har haft delvis distansundervisning rekommenderas en successiv tillbakagång.

För Mittuniversitetets studenter innebär det att campusutbildningar som gjort förändringar i upplägg eller undervisningsform på grund av pandemin kommer att börja återgå till vanlig campusundervisning.

– Det är glädjande att vi äntligen kan öppna upp mer och mer, eftersom vi vet att många studenter längtar till campus, säger Eva Dannetun, prorektor vid Mittuniversitetet. Målet är att campusundervisningen går som vanligt igen från starten av läsperiod 4, i senare delen av mars.

Vad gäller för min utbildning?

Scheman fram till och med läsperiod 4 är redan publicerade, men i och med att restriktionerna nu tas bort så kan förändringar ske. Information om vad som gäller i just din utbildning får du via kurs- eller programansvarig.

Stanna fortfarande hemma vid symtom

Fortfarande gäller att du ska stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om du är sjuk med sådana symtom som kan vara covid-19.

Sidan uppdaterades 2022-06-29