7 skäl att välja Mittuniversitetet

Det finns många skäl att välja Mittuniversitetet men också ett par för att låta bli. Är Mittuniversitetet för dig?

Studenter Campus Sundsvall
I denna film och i texten nedan hittar du svaren på varför du ska läsa på Mittuniversitetet! Förutom att du hittat din drömutbildning hos oss! Vilket skäl är viktigast för dig?

För

 

1. Utbildning som är relevant för dig och dina framtida arbetsgivare. Vi har en nära kontakt med företag i regionen och samarbetar på flera olika sätt. Praktik, examensarbeten, uppsatser är några exempel. Närheten till forskningen ger tyngd och spets i din utbildning. 85% av dem som pluggat hos oss har jobb ett år efter examen.  Läs mer om samarbeten med arbetslivet

2. Närhet är vår grej! Våra campus har exakt rätt storlek och du försvinner inte i mängden. Plus att du har nära till allt som naturen, fik, restauranger men även dina lärare. Närheten finns i det vi gör och där vi är.

3. Alla är välkomna! Hos oss finns både de som firar Ramadan och fössta tossdan i mass. Det älskar vi! Så om du vill få nya perspektiv och vänner i olika åldrar med olika bakgrund från alla delar av Sverige och världen så har du hittat rätt.

4. Garanterat tak över huvudet. Sundsvalls och Östersunds kommun har bostadsgaranti för studenter. Det betyder att du får någonstans att bo när du väljer att studera på något av våra campus.

5. Vi kan distansstudier. För dig som inte har möjlighet att studera på campus har vi ett stort utbud av både program och kurser på distans. Vissa program läser du större delen på distans och har sedan träffar eller samlingsveckor på campus. Ta reda på mer om distansstudier.

6. Vi finns här för dig. Känns studierna tuffa, funderar du på att starta företag under studietiden eller vill plugga utomlands? Vi finns här för dig och hjälper till. Studenthälsan har alltid en dörr öppen, biblioteket stöttar dig med informationssökning och skrivhandledning, vår internationella avdelning ser till att du kan plugga en termin utomlands och Miun Innovation finns som stöd för dig med en affärsidé.

7. Mitt i Sverige är det bäst. Vi lovar! Både Campus Sundsvall och Campus Östersund har sin unika karaktär och skopor med charm. Och livet runt campusområdena är fyllda med natur- och friluftsliv som är svårslaget. Sundsvall och Östersund är levande små storstäder där det aldrig är långt till shopping och nöje. Längtar du ändå hem till en bråkig syrra eller saknar du pappas rykande vegolasagne tar det inte många timmar till Stockholm med tåg. 

Se bilder från våra utbildningar, campus och orter!

CER
Studenter på kommunikations- och PR-programmet
Byggingenjör Östersund Ingenjör Bygg hållbart byggande
Lärarutbildningen, inriktning bild
Studenter och lärare, Campus Östersund
Internationalisering, IRO, internationella studenter, utbytesstudenter, utbytesstudier
Civilingenjörsstudenter
Samhällsvetarstudenter
Risk- och krishanteringsprogrammet
Gamla bildbanksbilder
Webbutveckling it data  anton åkerlund
Utbildning_Infomatik_programvaruteknik
Biblioteket Campus Östersund
Internationalisering IRO utlandsstudier utbytesstudent
Biblioteket Campus Östersund
Inspirationslunch_SAM
Studenter, utomhus, Östersund
Studenter Campus Sundsvall
äo_turism
Studenter på Norra Berget
Volleyboll
Höga kusten

Hitta din drömutbildning!

eller