Kriminologi GR (B), Viktimologi, 7,5 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Kriminologi GR (B), Viktimologi, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Denna kurs, KR014G, kommer gå som IT-distans under höstterminen 2019. Kursen genomförs på vår nätbaserade lärplattform, Moodle, vilket innebär att inga föreläsningar eller andra sammankomster sker på Campus.

Jag, Catherine de Oquiñena, som är kursansvarig och lärare på denna kurs önskar dig varmt välkommen!

Kursplan: Kriminologi GR (B), Viktimologi, 7,5 hp

Kurskod: KR014G Anmälningskod: Q2341
Ort: Sundsvall Studieform: Distans Studiefart: 50%
Kursperiod: 2019-11-11 - 2020-01-19

Kursen är öppen för webbregistrering via studentportalen på vår hemsida, 2019-11-07 – 2019-11-25. Därefter måste du själv ta kontakt med vår avdelningssekreterare för att kunna registrera dig på kursen. Uppgifter hur du kontaktar avdelningssekreteraren finner du i studiehandledningen.

Studentportalen är ditt viktigaste verktyg under dina studier vid Mittuniversitetet. Där hittar du information

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast 30 dagar innan kursstart. I Studentportalen tar du del av kursmaterial, registrerar dig på kurser och så vidare. Så registrerar du ett användar-ID för Studentportalen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Börja med att läsa studiehandboken och studiehandledningen för att få en bild av hur kursen är upplagd och vilka uppgifter som du ska göra under resans gång. Då vet du mer om vad som förväntas av dig samt vad du kan förvänta dig av kursen. Har du inte införskaffat kurslitteraturen så är det hög tid att göra det! Det kan vara väntetid på kurslitteratur kring kursstart, så beställ den nu.

Litteraturlistan finner du både i kursplanen och i studiehandledningen. Det bästa sättet att komma igång och få ut det mesta av kursen är att börja läsa redan vid kursstart. Bekanta dig med lärplattformen genom att klicka runt överallt – var nyfiken! Det är viktigt att du känner till alla funktioner i Moodle och att du har gjort dina profilinställningar redan vid kursstart för att din IT-distanskurs skall kunna fungera på bästa sätt för dig.

I din profil på Moodle vill vi att du skriver in en kort presentation om dig själv. Skriv gärna något om din bakgrund såsom tidigare studier, yrkeserfarenheter, var du bor, något intresse, eller bara något kul som ingen av oss vet om dig men som du tycker att vi borde veta. Den som vill får gärna också ladda upp en profilbild på sig själv, då det kan underlätta kommande diskussioner om du har ett ansikte på den du pratar med.

Därpå vill vi att du testar hur ett diskussionsforum fungerar i Moodle genom att göra ett inlägg i diskussionsforumet för ”Presentationer och tankar om kursen” och helt enkelt skriva lite om dina tidigare erfarenheter, vilka förhoppningar du har på kursen, om du är helt ny inom e - lärande eller om du har pluggat på distans tidigare och i sådana fall vad tyckte var bra och vad som var mindre bra etc. Du får också gärna kommentera andras inlägg om du vill.

Kom ihåg att det krävs mer av dig som student i en IT-distanskurs, då det krävs att du har självdisciplin och håller koll på kursens schema för att inte missa någon inlämningsuppgift eller tentamen. Därefter är det dags för dig att ta dig an kurslitteraturen. Mer information om delmomenten i kursen och kursrelaterat material kommer att bli tillgängliga på Moodle under kursens gång.

Ett sista råd är att du så fort du får tillgång till din studentmail ställer in e -mailen för
automatisk vidarebefordring för att inte missa anslag eller andra e -mail från lärarna, samt att du tar för vana att gå logga in på Moodle regelbundet, helst varje dag! Gör du detta så håller du koll på om ny information eller material har dykt upp som kan vara av relevans för ditt e-lärande.

Observera att kursen innehåller obligatoriska uppgifter. Den första obligatoriska uppgiften måste genomföras senast den 28 november kl. 23:55 för att du ska behålla din plats på kursen. Den obligatoriska uppgiften är inte betygsgrundande och påverkar därför inte alls ditt betyg, men uppgiften är obligatorisk för att du ska behålla din studieplats. Om inte uppgiften genomförs i tid kommer du bli avregistrerad med tidigt avbrott från kursen. Du hittar den obligatoriska uppgiften i Moodle under ”Kursadministration”där du också lämnar svar på uppgiften. Läs mer om vad det innebär att bli avregistrerad med tidigt avbrott i Studentportalen under ”Studieuppgifter” och ”Tidigt avbrott på kurs”. Mer information om den obligatoriska uppgiften finns att läsa i Moodle under kursblocket ”Kurs-administration”

Distansstudier vid Mittuniversitetet och inom kriminologi innebär att studierna bedrivs genom interaktion och kommunikation här på lärplattformen moodle. Ni uppmanas därför i att gemensamt söka nå momentens lärandemål, utan lärarens ständiga kontroll och översyn i att inlärningsprocessen framskrider. Denna inlärningsprocess understödjer att du får bästa behållning av kursens två (2) moment. Det aktiva deltagandet på lärplattformen är därför ett mycket viktigt moment i e-lärande. Kursen kommer genomgående att innehålla gemensamma diskussionsuppgifter. De inlägg du skriver i forumet kommer inte att betygsättas utan vi vill med diskussionsuppgifterna uppmuntra dig att aktivt diskutera med dina kurskamrater utifrån den litteratur som gäller för kursen.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Välkomstdag - för dig som är ny student
Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Välkomstdagen – första måndagen på terminen - är ett bra sätt att lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och att helt enkelt komma in i livet som student. Se Välkomstdag

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Ett sista råd, läser kurslitteraturen och allt annat lärmaterial på Moodle ordentligt och ta för vana att gå ut på Moodle regelbundet! Vi vill också betona att det ger liv i kursen när många är med och diskuterar och ger respons på de inlägg som görs. Om det skulle uppstå några frågor under vägen, tveka inte att höra av dig! Vi finns här för dig.

Med vänliga hälsningar Lärarlaget

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Catherine de Oquinena